Predsednik Savić u obilasku renoviranih vrtića (FOTO)

- Opština Voždovac će napraviti plan za naredne četiri godine i izdvojiti veća novčana sredstva da bi naši najmlađi stanovnici bili bezbedni i da svoje detinjstvo provedu onako kako to dolikuje - rekao je predsenik opštine Voždovac Aleksandar Savić

  • 0

Obilazeći uređene voždovačke vrtiće predsednik Aleksandar Savić zahvalio se Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" i direktorki Lidiji Hutović, sa kojom Opština ima izuzetnu saradnju u protekle dve godine, kao i sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu. On je podsetio na sve što Opština Voždovac čini da obezbedi što bolji život svih stanovnika na svojoj teritoriji, a posebno najmlađih.

Foto: Promo Foto: Promo

- U prethodnom periodu Gradska opština Voždovac posebnu pažnju je posvetila svojim najmlađim stanovnicima. Zajedno sa Predškolskom ustanovom "Čika Jova Zmaj" obnovili smo više vrtića na našoj teritoriji. Jedan od njih je i vrtić "Breza", gde smo uradili tartan podlogu za naše najmlađe korisnike, oko celog dvorišta je urađena staza, a namera nam je da u ovom vrtiću zamenimo i prozore stare preko tridiset godina. Na Lekinom brdu u vrtiću "Ciciban" uložili smo oko 50 miliona dinara u kompletnu rekonstrukciju. U naselju Braće Jerković smo od stare mesne zajednice napravili jedan lep i pristojan objekat, dali smo mu ime "Zvončica", gde ide oko 60 mališana iz ovog naselja - rekao je Savić i dodao:

Foto: Promo Foto: Promo

- Nastavićemo tendenciju da stare objekte pretvaramo u vrtiće. Opština Voždovac će napraviti plan za naredne četiri godine i izdvojiti veća novčana sredstva da bi naši najmlađi stanovnici bili bezbedni i da svoje detinjstvo provedu onako kako to dolikuje. Mi smo u protekle dve godine obnovili 15 osnovnih škola, gde smo prvi uradili toalete, ograde i ugradili video nadzor u svim školama. Upravo radimo i pojedine domove zdravlja, kao što je novi Regionalni zdravstveni centar u Jajincima za ceo podavalski deo, zida se potpuno novi objekat sa 13 učionica i fiskulturnom salom u Osnovnoj školi u Kumodražu, obnovili smo školu u Prnjavoru, a zida se i sportska sala u Zucu.

Foto: Promo Foto: Promo

Direktorka PU "Čika Jova Zmaj" takođe je naglasila odličan odnos ove ustanove i opštine Voždovac, kada je u pitanju poboljšanje uslova boravka naših mališana u vrtićima.

Foto: Promo Foto: Promo

- Naročito je važno umrežavanje institucija na Voždovcu, koju su pokrenuli čelnici Opštine, Opština nam je takođe pomogla pri objektivnom procenjivanju građevinskih potreba naših objekata i pružanju stručne pomoći, na osnovu kojih smo i planirali sve radove koje smo kasnije izvodili.

Foto: Promo Foto: Promo

- Rezultat toga je bio da su i deca i roditelji imali uvid u sve što je urađeno, na opšte zadovoljstvo. Na objektima "Žikica Jovanović", "Petar Pan" i "Nenad Parenta" su promenjene stolarije, u objektu "Breze" sanirano je dvorište i terasa, kao i u "Diznilendu", tako da će deca sada moći više vremena da borave na prostoru terase. U planu su i projekti za uređenje dvorišta i u drugim objektima, kao što je vrtić "Naša deca". U planu su i projekti sanacije krovova, a ovakvim tempom uređenja naših objekata nastavićemo i u narednom periodu" - istakla je direktorka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA