Evo koje prigradsko naselje će do kraja godine imati priključak za gradsku vodu! (FOTO)

- U okviru projekta Grada Beograda je da u narednih deset godina svaka kuća ima priključak na vodu i kanalizaciju - rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji tranzitnog cevovoda u voždovačkom naselju Ripanj. Izgradnja vodovoda je preduslov za nastavak realizacije distributivne vodovodne mreže za juugoistočni deo voog naselja.

Prema rečima Gorana Vesića, investicija je vredna 70 miliona dinara, a na tranzitni cevovod moći će da se povežu stanovnici delova Ripnja kojima je već izvedena sekundarna mreža, kao i stanovnici duž Kragujevačkog puta.

- U okviru projekta Grada Beograda da u narednih deset godina svaka kuća ima priključak na vodu i kanalizaciju, danas su počeli radovi na izgradnji vodovodno-distributivne mreže na Kragujevačkom putu u dužini od osam kilometara, od Brđanske ulice u Ripnju do Puta za Pavićevac na Kragujevačkom (Avalskom) putu, čime će se zatvoriti krug oko Ripnja i obezbediti uslovi za izgradnju sekundarne vodovodne mreže - najavio je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u saradnji sa "Beogradskim vodovodom i kanalizacijom" u poslednje dve godine uradila skoro četrdeset kilometara vodovodne sekundarne mreže u Ripnju.

- Povezivanjem sa rezervoarima Draženovac i Pušlja stena obezbediće se stabilno snabdevanje vodom građana Ripnja. To je nešto što smo obećali građanima, da svi delovi grada imaju iste infrastrukturne uslove, bez obzira na to da li su u centru ili 50 kilometara udaljenosti od njega, da ne postoji kuća koja nema priključak na vodu i kanalizaciju, kao i asfalt i javni prevoz - rekao je Vesić, najavivši dalja ulaganja u mrežu podavalskih naselja, kao što je izgradnja vodovoda između Resnika i crpne stanice u Ripnju, uz izgradnju još jednog rezervoara.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Takođe je istakao da će naselje Zuce biti priključeno na novi magistralni vodovod Makiš-Mladenovac, čime će se obezbediti dodatna količina pijaće vode za podavalska naselja.

Predsednik Privremenog organa Opštine Voždovac Aleksandar Savić, najavio je završetak ovog projekta do kraja septembra, a do kraja godine ceo Ripnaj će imati priključak na gradsku ovdu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je istakao da 50 odsto stanovnika ovog naselja već ima priključak, kao i da su u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju već pripremljeni projekti za 35 kilometara sekundarne vodovodne mreže.

Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA