UZBUNA U NARODNOM FRONTU: Medicinska sestra greškom ZAMENILA BEBU!

Medicinska sestra je greškom zamenila tračicu na grudima bebe, i odnela tuđe novorođenče majci

  • 8

Prošlog petka jedna porodilja je prijavila da joj je zamenjena beba, u ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front. Inspekcija Ministarstva zdravlja je po hitnom postupku obavila nadzor, a medicinska sestra, koja je odgovorna za ovaj slučaj je suspendovana.

Naime prema rečima direktorke GAK "Narodni front" prof. dr Snežana Rakić, medicinska sestra je greškom zamenila identifikacionu tračicu, koja se stavlja preko grudi bebe, i majci na podoj odnela tuđe novorođenče.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Inspekcija Ministarstav zdravlja obavlja stručni unutrašnji nadzor, a medicinska radnica je oštro kažnjena.

- Ona je suspendovana i u toku je unutrašnji stručni nadzor - izjavila je direktorka Snežana Rakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    27. april 2016 | 16:55

    Medicinska sestra koja je zamenila bebe je odmah suspendovana. A šta cemo sa nadobudnim, nesavernim lekarima koji svojom nestrucnošcu i bahatošcu ubiju pacijenta. Moja majka je umrla krivicom lekarke. Ta doktorka i dalje radi. ZDRAVSTVENI INpektor kaže "ja moram da branim struku, meni je ta doktorka simpaticna onako sitna" Pitanje za Ministra zdravlja Kada ce te zaštititi pacijente od nestrucnosti lekara?I KADA če te poceti sa kažnjavanjem lekara, ili su oni zaštićeni?

  • Јасмина

    27. april 2016 | 15:52

    Такве ствари се одавно дешавају...Зато,поздрављам кажњавање свих одговорних,овога пута мед.сестре,мада и руководећа лица не требају бити поштеђена...

  • Dr

    27. april 2016 | 22:41

    Ovo je nenamerna greska i ne treba sada Sestru razapinjati na krst. U pitanju je nemar koji nije niti je mogao izazvati bilo kakve posledice i kazna treba biti primerena tome. Mnogo su slozeniji problemi u lecenju pacijenata pocev od korupcije koja unistava sam smisao lecenja prema potrebama i prioritetu,a niko se jos ozbiljno time nije pozabavio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA