KBC "Zvezdara" se polako sređuje, rešen problem odvodnjavanja terena ispred bolnice (FOTO)

- Naše društvo je u prošlosti bilo poznato po društvenoj odgovornosti. Imali smo ugledne pojedince koji su gradili bolnice ili ostavljali zadužbine univerzitetu ili državi. Nažalost, poslednjih decenija to nije bila praksa - ukazao je na problem gradski menadžer Goran Vesić

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić i direktor "Beograd-puta" Ivan Tejić, obišli su danas KBC "Zvezdara", gde je na dve lokacije unutar kompleksa urađen parking prostor kojim je rešen problem odvodnjavanja terena i uništavanja zelenila.

Vesić je izrazio zadovoljstvo jer je sredstvo za novi parking prostor obezbedila privatna kompanija "Ras inženjering", koja je u saradnji sa Gradom Beogradom izvela ovaj projekat. Uloženo je, kako je precizirano, tri miliona dinara u parking prostor za deset mesta i prilazne saobraćajnice.

- U gradu ima četiri kliničko-bolnička centra, koji su od 1. januara prešli u nadležnost republike, od kojih je ovaj na Zvezdari, sa 40.000 kvadratnih metara, najveći. To ne znači da mi kao Grad Beograd ili kao pojedinci ne treba da pomažemo ove centre - istakao je Vesić.

On je pozvao i druge kompanije, a koje imaju mogućnost da ulože sredstva u obnovu našhi bolničkih centara, čiji je rad veoma važan.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Naše društvo je u prošlosti bilo poznato po društvenoj odgovornosti. Imali smo ugledne pojedince koji su gradili bolnice ili ostavljali zadužbine univerzitetu ili državi. Nažalost, poslednjih decenija to nije bila praksa. Međutim, sada kompanije postaju svesnije društvene odgovornost, kao i potrebe da deo svoje dobiti podele sa društvom - ukazao je gradski menadžer.

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan zahvalio je Gradu Beogradu i "Ras inženjeringu" na velikoj donaciji, istakavši da se u poslednjih šest meseci krenulo u ozbiljne radove na rekonstrukciji tog centra. On je dodao da će najveći benefit od tih radova imati sami građani, odnosno pacijenti koji u KBC "Zvezdara" godišnje obave 300.000 pregleda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA