≫ 

Radovi na TRGU SLAVIJA počinju do KRAJA JUNA!

- Nakon sprovođenja predviđene procedure, radovi će početi između 15. i 30. juna, trajaće 155 dana i biće obavljeni tako da će taj trg biti ponos svih nas - rekao je Vesić

  • 3

Tender za rekonstrukciju beogradskog Trga Slavija biće zaključen 19. maja, a radovi će početi do kraja juna, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

- Tender za Trg Slavija biće zaključen 19. maja. Tada ćemo znati koje su se kompanije prijavile i tada će komisija doneti odluku o tome koja je ponuda najpovoljnija - rekao je Vesić gostujući na televiziji Studio B.

On je dodao da je, istovremeno, u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju raspisan i drugi tender vrednosti 1,8 miliona evra namenjen za izgradnju fontane.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Fontana će se raditi uporedo sa Trgom Slavija, procenjene vrednosti oko 9,5 miliona evra.

- Nakon sprovođenja predviđene procedure, radovi će početi između 15. i 30. juna, trajaće 155 dana i biće obavljeni tako da će taj trg biti ponos svih nas - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, spomenik Dimitriju Tucoviću biće premešten na novi trg koji se pravi na zelenoj površini između ulica Kralja Milana, Kralja Milutina i Nemanjine, a posmrtni Tucovićevi ostaci biće premešteni u Aleju velikana na Novom groblju.

Foto: Promo Foto: Promo

Takođe, prostor na Slaviji gde je bio fast park biće uređen kao privremena saobraćajnica, kao spoj između Makenzijeve, Beogradske i Ulice kralja Milana, a nakon radova tu će biti izgrađena još jedna zelena površina.

- Bulevar oslobođenja sve do Autokomande biće uređen onako kako ta saobraćajnica po svojoj važnosti zaslužuje, a svi radovi biće obavljani tokom leta, kada bude najmanja gužva. Naravno, izvinjavamo se građanima zbog nelagodnosti koje radove ove vrste nose sa sobom, ali rezultat će svakako biti trg, u čijem izgledu ćemo svi moći da uživamo - rekao je Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gregor

    11. maj 2016 | 17:31

    Dzaba svi radovi ako pešački prelazi ostanu na površini,pare će se potrošiti,a gužva ostaje!!!

  • Marko

    26. maj 2016 | 10:27

    Nadam se da primecujes staklene izlaze na povrsini... Verovatno je to odgovor za tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA