≫ 

Ovo su POSLOVI BUDUĆNOSTI u Srbiji!

- Porodične firme deo su tradicije našeg grada, ali i budućnosti - poručio je Mali

  • 1

Mikropreduzetništvo se sve više pokazuje kao poslovanje budućnosti jer ideje koje osmišljavaju preduzetnici često su pokretači brojnih inovacija u biznisu, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je zato pozvao sve Beograđane da u godini preduzetništva još jednom predstave svoja poslovanja i to na predstojećem sajmu mikrobiznisa i porodičnog preduzetništva.

- Veštine i znanje koji se demonstriraju na sajmovima koje grad organizuje uveravaju nas da smo na pravom putu kada podržavamo ovakav javni nastup preduzetnika - rekao je gradonačelnik.

On je još dodao, da je na jednom mestu omogućeno da prezentuju svoje zamisli, koje često idu u korak sa svetom i tako nam daju nadu da je Beograd, osim što privlači velike investitore, dobro mesto i za ulaganje manjeg kapitala.

- Ovog puta poseban akcenat stavili smo na porodično preduzetništvo, koje je oduvek imalo svoje mesto u poslovanju grada jer propagira prenošenje umeća sa generacije na generaciju. Porodica je temelj društva, a njena stabilnost zavisi od zajedništva u svim segmentima - istakao je gradonačelnik Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da je porodično preduzetništvo na globalnom, svetskom nivou jedan od najvažnijih i najčešćih oblika zapošljavanja, ali i da je sa aspekta razvoja zdravog društva veoma značajno jer stvara osećanje pripadnosti.

- Porodične firme deo su tradicije našeg grada, ali i budućnosti - poručio je Mali.

Foto: Beoifo Foto: Beoifo

Sajam organizuje Sekretarijat za privredu, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, a održaće se od 26. do 28. maja u Domu sindikata, od 10 do 19 časova.

Pored mikrobiznisa i porodičnog preduzetništva, posebno je planirana i promocija razvoja ženskog preduzetništva. Osim toga, sajam će biti prilika i da se uspostavi ili ojača saradnja sa privrednicima iz regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada@

    11. maj 2016 | 16:26

    Smanjite harač i dajte neke olaksice oko poreza bar prve 3 godine i kaznjavajte firme koje ne placaju makar i drzavne pa ce biti nekog razvoja porodicnih firmi. Dajte iste uslove domacim firmama kao stranim. Ovako je to samo prazna demagogija a firme propadaju u praksi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA