Evo kada kreće obnova Knez Mihailove ulice

- Oni koji imaju dozvolu za postavljanje bašte, moraće da budu u gabaritima za koje su dobili dozvolu - poručio je Goran Vesić

  • 15

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da je Grad Beograd doneo preporuku da se uklone bašte iz Knez Mihailove ulice, kako bi se proširila pešačka zona. Vesić je precizirao da će nelegalno postavljene bašte biti uklonjene odmah, dok će oni koji imaju dozvole ostati do njihovog isteka.

- Međutim, oni koji imaju dozvolu za postavljanje bašte, moraće da budu u gabaritima za koje su dobili dozvolu. Ako su dobili dozvolu za 50 kvadratnih metara, ne mogu da budu na 200 - rekao je gradski menadžer za Tanjug.

On je dodao da je politika Skupštine grada uvođenje reda, i to ne samo na ulicama veći u stambenim zgradama, kako bi Beograd počeo da liči na svetske metropole.

- Saobraćajni fakultet je obavio analizu Knez Mihailove ulice i zaključak je bio da bašte ometaju pešački tok i da moraju biti uklonjene u okolne ulice koje izlaze na Knez Mihailovu. Tako će i biti - naglasio je Vesić.

Govoreći o uređenju grada, Vesić je odsetio da su pre dve godine određene boje u kojima mogu da budu tend,e zatim da su frižideri uklonjeni sa ulica, a doneta je i odluka kako mogu da izgledaju kiosci.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gradski menadžer je ukazao da je Knez Mihailova ulica ogledalo Beograda, jer kroz nju prolaze svi turisti koji posećuju prestonicu, a uređenje se, kako kaže, ne odnosi samo na bašte već i na reklame koje se nalaze u Knez Mihailovoj, i to je sledeći korak u uređenju.

- Neće moći da bude svaka vrsta reklame na zgradama u Knez Mihailovoj, potom se uređenje odnosi na prodavnice suvenira koje moraju da budu na posebnim tezgama, zatim na uređenju fasade - rekao je Vesić.

On je podsetio da je grad usvojio program koji se odnosi na rubani mobilijar, gde je precizno utvrđeno za svaku zonu kako može da izgleda bašta, kanta, svetiljka, jer ukoliko se želi da grad izgleda lepo, onda se moraju poštovati pravila.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Dimitrije Goll Foto-ilustracija: e-stock.us/Dimitrije Goll

- Mi smo vlast koja insistira na tome da se grad uredi. Sigurni smo da većina građana podržava uređenje grada, želimo da i ugostitelji rade, ali po pravilima koja su jasna za sve - naglasio je Vesić.

govoreći o rekonstrukciji Trga Slavija, gradski menadžer kaže da početak obnove zavisi od izbora ponuđača i da očekuje da će do kraja ove nedelje gradska komisija uraditi evaluaciju dve pristigle ponude.

- Ponuda se upućuje Evropskoj banci za obnovu i razvoj, koja daje novac za obnovu. Kada Evropska banka da saglasnost za izbor ponuđača, pristupa se potpisivanju ugovora - rekao je Vesić i dodao da postupak može malo da se uspori ukoliko bude bilo žalbi.

Vesić kaže da je cilj grada da radovi počnu početkom jula i da će trajati 155 dana, te da će to biti novi i najlepši trg u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suzica

    24. maj 2016 | 14:30

    e aj ne dirajte nam ulicu! ovakva je skroz ok. bolje popravljajte asfalt kod hrama, tasha, na dorcolu koliko hoces posla, marakane... tockovi otpadaju!!!

  • Nemanja

    24. maj 2016 | 21:18

    Ehh kad bi svaka prodavnica imala cirilicna slova kao u Moskvi e moja Srbijooooo

  • Salvatore

    24. maj 2016 | 14:17

    Metropolom ne kaskaju konji i konjske zaprege zajedno s motokultivatorima!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA