Požar ugašen, bioskop "Kozara" više ne postoji! (FOTO/VIDEO)

Jedna osoba prebačena na VMA zbog trovanja, cela Nušićeva i deo oko "Bezistana" u dimu! Vatra je uglavnom ugašena a vatrogasci će dežurati tokom noći

  • 4

U prolazu "Bezistan" na Terazijama oko 14.20 sati je izbio požar, a plamen je zahvatio krov bioskopa "Kozara", potvrdio je načelnik Uprave MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić.

Oko deset vatrogasnih vozila stiglo je na lice mesta sa 26 vatrogasaca, a nekoliko vatrogasaca je sa crevom ušlo u "Kozaru". Cela Nušićeva ulica bila je u dimu, kao i deo oko "Bezistana". Dim se osetio i u Ulici Draže Pavlovića, sigurno kilometar, kilometar i po daleko vazdušnom linijom.

Krov je u velikoj meri bio zahvaćen plamenom, te se deo urušio. Požar je lokalizovan, ali krov bioskopa će morati da se seče kako ne bi došlo do njegovog potpunog urušavanja. Kako saznajemo, zapaljena je i galerija bioskopa. Akcija potpunog gašenja požara će trajati još četiri sata, rekao je Marić.

Za sada se zna da je povređena jedna osoba usled trovanja dimom i ona je prebačena na VMA, ali nije u kritičnom stanju.

Nadležne službe savetovale su građane koji žive u okolini da zatvore prozore zbog ulaska dima i da ne paniče.

Marić je rekao da nema opasnosti da se požar proširi na okolne objekte. Dodao je i da je jedan restoran u blizini evakuisan i da nijedna osoba nije ugrožena požarom.

Uzrok požara još uvek nije poznat, a na lice mesta je stigao i Aleksandar Antić, predsednik skupštine, kao i Ivica Dačić.

(Datko Zlojutro /Foto: @DarkoRunic/ Foto Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARH KALIST

    25. maj 2012 | 16:50

    KO JE KUPIO , PA ZATIM ZATVORIO SVE BIOSKOPE U GRADU . JOS JEDNA ZUTO-CRVENA PRIVATIZACIJA .ISTO LICE JE KUPILO I UPROPASTILO ORTOPEDSKO PREDUZECE -RUDO- . ZA KOGA JE I U CIJE IME TO NEPOZNATO LICE KUPILO . GOSPODIN SA KOFERCETOM IZ ZITORADJE BI MORAO NA TO DA ODGOVORI . TO MU JE POSAO .

  • Mila

    25. maj 2012 | 15:22

    Jel moze policija da posalje helikopter?

  • aleksandar dimitrijevic

    25. maj 2012 | 15:35

    naravno "okrivice"instalacije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA