ZELENI VENAC POSLE OVOGA NEĆE BITI ISTI: Misteriozna zgrada kroz koju godinama duva vetar - NA PRODAJU! (VIDEO)

– Očekuje nas i početak rekonstrukcije još dva velika objekta u centru grada, zgrade BIGZ-a i Saveznog MUP-a, te već sada aktivno sarađujemo sa potencijalnim investitorima na ove dve lokacije - rekao je Siniša Mali

  • 4

Grad Beograd oglasio je danas prodaju dve poslovne zgrade na Zelenom vencu u kojima se nekad nalazila Beobanka, u viđenom stanju, metodom javnog nadmetanja.

FANTOM OD 50 METARA U CENTRU BEOGRADA: Jezivi vetar zavija kroz ovu MISTERIOZNU ZGRADU! (FOTO) (VIDEO)

– Beograd je ponovo na mapi velikih investitora. U proteklih nekoliko meseci se za objekte Beobanke zainteresovao veliki broj njih iz celog sveta, tokom leta su vršili ispitivanja konstrukcije i imovinsko-pravne dokumentacije. Vratili smo poverenje investitora, otvoreni smo prema njima i aktivno sarađujemo, te verujemo da ćemo imati uspešnu prodaju – istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je dodao da se nada da će usled konkurencije cena na javnom nadmetanju porasti, s obzirom na to da se radi o jedinoj slobodnoj lokaciji te korisne površine u užem centru grada. Po uspešnoj prodaji, Grad Beograd će formirati projektni tim koji će sa investitorom sarađivati u postupku ubrzanog dobijanja svih neophodnih saglasnosti i dozvola, kao i rešavanja drugih pitanja od značaja za investitore poput prilaza sa novobeogradske strane, obezbeđivanja parkinga itd.

Osim dve zgrade Beobanke, do kraja godine se očekuje i oživljavanje drugih zapuštenih objekata u gradu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

– Očekuje nas i početak rekonstrukcije još dva velika objekta u centru grada, zgrade BIGZ-a i Saveznog MUP-a, te već sada aktivno sarađujemo sa potencijalnim investitorima na ove dve lokacije. Cilj nam je da oživimo lokacije koje su sada zapuštene, i da svi veliki, zapušteni objekti u širem centru grada dobiju novo, lepše lice. Otvorili smo vrata prestonice za investicije i započeli proces koji više ne može da stane – istakao je Mali.

Početna cena za dve poslovne zgrade na Zelenom vencu je 3,1 milion evra, rok za prijavu i polaganje depozita u visini od 10 odsto od početne cene je do 31. avgusta, a javno nadmetanje će se održati 2. septembra.

Pogledajte video Telegrafa o ovoj zgradi:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA