≫ 

OVAJ "FIĆA" JE KRIO JEDNU VELIKU TAJNU: A onda je u njega usred Beograda ušao Hrvat i sve nam otkrio! (VIDEO)

Za mnoge, "fića" je jedno od glavnih obeležja nekadašnje SFRJ. Koja je vaša prva asocijacija kada se prisetite vremena kada ste sebe nazivali Jugoslovenom?

  • 10

 

Osim Josipa Broza Tita, jedinstvenih novčanica, himne "Hej Sloveni", tetovaža JNA i mnogo čega još, jedno od glavnih obeležja nekadašnje Jugoslavije je sigurno automobil "fića". Ekipa Telegrafa imala je priliku da bude na 70. jubileju točkaša bivše Jugoslavije ispred Muzeja 25. Maj, gde je saznala neprocenjive priče o simbolima Juge, pa između ostalog i o fići jednog Zagrepčanina.

 

- Prvo vozilo koje sam kupio od svog sekretara osnovne škole u Slavoniji je bio "fića" iz 1965. godine - kazao je ovaj Hrvat na prolasku kroz Beograd koji i dan-danas poseduje automobil "fiću" koji je prepun oboležja nekadašnje SFRJ i dodaje:

 

- Mi stariji imamo ljubav koja nas vraća u mladost. Sa ženom sa kojom sam 40 godina, prva vožnja je bila u ovom "fići". Vraća me u mladost i nije mi teško da ga i dalje vozim.

 

 

Osim što ga "fića" podseća na mladalačke dane, ovaj gospodin je objasnio i da ima pljosku koja je specijalno pravljena za vozače.

 

- Kada se ona popije, to je oko 0,5, tako kaže policija, mada verovatno ima i više - zaključio je on.

 

A o tajnama koje je sa nama rešio da podeli Uživajte u zanimljivom prilogu sa skupa "fića" i "vespi" koje su bile jedne od glavnih prevoznih sredstava ondašnje Jugoslavije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    5. septembar 2016 | 16:18

    Eh,Yugo moja Yugice!!! Najlepša zemlja na svetu je bila SFRJ! Na žalost đubrad je rasturiše.

  • mirka

    6. septembar 2016 | 09:42

    Sam zivot,sloboda kretanja,rada odmora,plate,skola,lecenje....

  • Milan Zitoradja

    7. septembar 2016 | 18:27

    I koja tajna je u pitanju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA