≫ 

SKANDAL NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Pola putnika bilo u ŠOKU, a pola se NALJUTILO kad su čuli obaveštenje!

Incident koji se dogodio je vrlo uznemirujuć i zahteva istragu s relevantnim vlastima i autoprevoznicima

  • 26

Izraelska ambasada u Srbiji osudila je kao neprihvatljiv incident koji su doživeli putnici iz te zemlje na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu kada su čekajući svoj let za Tel Aviv čuli obaveštenje da je počelo ukrcavanje za let u Palestinu.

Kako prenose danas izraelski mediji, to se dogodilo 29. avgusta uoči noćnog leta Air Serbia JU O816. Među putnicima je nastao metež, jer Izraelci nisu hteli da uđu u avion dok ne čuju tačno obaveštenje, odnosno ispravku da je reč o letu za Izrael.

Na aerodromu su im međutim objasnili da je "u pitanju let za Tel Aviv, ne Izrael", prenosi danas novinski sajt Jnet (Ynet).

- Na moje iznenađenje jedna od zaposlenih zatražila je da putnici na letu 816 za Palestinu dođu na gejt C3. Ona je to ponovila nekoliko puta - ispričao je jedan od putnika.

- Nisam mogao da se uzdržim kada sam to čuo. Najpre sam pomislio da nisam dobro čuo obaveštenje i pitao sam nekoliko drugih ljudi da li su i oni čuli da kažu 'Palestina' - nastavio je putnik svoju priču rekavši da se potom obratio predstavnicima aviokompanije na gejtu zajedno sa još jednim Izraelcem i zatražio da objave da avion leti za Izrael, a ne za Palestinu. Dobio je odgovor da je "let za Tel Aviv, ne Izrael".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Posle objašnjavanja putnici i osoblje su ipak raspravili nesporazum, objavljen je poziv za let za Tel Aviv i to tri puta, jer su prethodno tri puta pogrešno pozivani na let za Palestinu, putnici su odvedeni na gejt, a menadžer im se izvinio nekoliko puta.

Kako prenose mediji, izraelski putnik se zbog incidenta žalio i ambasadi Izraela u Beogradu, a portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Imanuel Nahšon rekao je da je "to vrlo uznemirujući incident koji zahteva istragu s relevantnim vlastima i avioprevoznikom".

- Nezamislivo je da zaposleni na aerodromu s mikrofonom pokušava da izmeni realnost na takav prkosan i pogrešan način - rekao Nahšon, najavivši da će se incidentom baviti izraelska ambasada u Srbiji.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Mediji prenose da je u međuvremenu nova izraelska ambasadorka u Beogradu Alona Fišer-Kam razgovarala sa rukovodstvom Air Serbia i da su oni šokirani zbog incidenta za koji su rekli da je "potpuno neprihvatljiv".

Rečeno joj je i da zaposlenima u aviokompaniji nije dozvoljeno da otvoreno izražavaju politički stav dok nose uniformu Air Serbia, da se to dogodilo prvi put i da se smtra potpuno neprihvatljivim.

- Taj politički stav ne odražava stav kompanije - rekao je direktor, izvinjavajući se i obećavši da se to neće ponoviti, prenose mediji dodajući da je ustanovljeno da je za incident odgovorno osoblje aerodroma u Beogradu a ne aviokompanije.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Preduzeće Aerodrom Nikola Tesla najoštrije je demantovala i odbacila kao potpuno netačne medijske napise da je službenica tog preduzeća najavila jedan let rečima "Let za Tel Aviv, Palestina...".

- Nakon detaljne istrage i prezentovanih dokaza, utvrđeno je da zaposleni na Aerodromu Nikola Tesla nisu učinili ovakav nedopustiv propust, koji se pominje u medijskim napisima - navodi se u saopštenju.

Na beogradskom aerodromu objave putem razglasa obavljaju se u skladu sa predviđenim obrascem, u kojem se pominje grad ka kojem se putuje, ali ne i država, objašnjavaju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laky

    7. septembar 2016 | 14:17

    Pa i lepo je rekla zaposlena ! Tel Aviv i jeste u Palestini a Izrael je veštačka tvorevina nastala na genocidu Palestinskog naroda.

  • one man

    7. septembar 2016 | 14:08

    Zato jer zaposljavate poslusne teletabise a ne strucne ljude,vreme ce potvrditi moju tvrdnju da ce nas ovi zaviti vise u crno nego DS

  • expert

    7. septembar 2016 | 14:06

    Kosovo je Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA