U Beogradu će se dogoditi velike promene. Evo i koje

Gradski parlament će na današnjoj sednici raspravljati o mnogim bitnim temama

  • 0

Odbornici Skupštine grada razmatraće na današnjoj sednici zaključak o prenosu akcija Poljoprivredne korporacije Beograd na Republiku Srbiju, kao i odludu da ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad postane počasni građanin.

Gradski parlament će raspravljati o osnivanju privrednog društva z ačuvanje i negu dece u porodici Bebi servis Beograd d.o.o. o odluci o oglašavanju na teritoriji grada, kao i o izmenama odluke o javnom prevozu.

Pred odbornicima će se naći i izmene odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad, a odlučivanje i o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora "Veterine Beograd" i "Beogradskog vodovoda i kanalizacije".

Na dnevnom redu sednice naći će se i predlozi da na Vrračaru ulice dobiju Nikolaj Krasnov i Brana Crnčević, a na Novom Beogradu Žorž mateo i Tadija Sondermajer, dok bi prostor između restorana "Venecija" i Starog šlepa u Zemunu trebalo da dobije ime "Bogojavljenski plato".

Pred odbornicima će se naći i informacija o realizaciji kredita Evropske banke za onovu i razvoj za nabavku autobusa za potrebe "GSP Beograd", kao i informacija o poslovanju "Sava centra".

Na sednici će biti postavljen i novi sekretar Skupštine grada, a odbornici će razmatrati izmene prostornog plana opštine Obrenovac, kao i nekoliko planova detaljne regulacije. Odbornici će razmatrati i odluku o izmeni Statuta Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kao i o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju člana Skupštine Privrednog društva "Arena Beograd".

Odbornici će po kratkom postpuku odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju gradskih preduzeća i ustanova, članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim preduzećima i ustanovama, kao i članova školskih odbora u pojedinim gradskim osnovnim i srednjim školama.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA