≫ 

PRELEPE MLADE OFICIRKE ODUZIMAJU DAH U CENTRU BEOGRADA: One su snažne i precizne, koračaju ko jedan! (FOTO)

U prve oficirske činove ove godine biće promovisano 158 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i 26 iz druge klase Medicinskog fakulteta VMA, a u čin potporučnika biće unapređen i jedan kadet iz Angole

  • 28

Na svečanom defileu najmlađih oficira, koji se danas održava u centru Beograda, posetioci mogu da vide prelepe vežbe vojnika koji precizno koračaju, kao jedan.

NAJMLAĐI OFICIRI SRBIJE U SRCU BEOGRADA: Hiljade ljudi na defileu mladih vojnika (FOTO) (VIDEO)

U prve oficirske činove ove godine biće promovisano 158 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i 26 iz druge klase Medicinskog fakulteta VMA, a u čin potporučnika biće unapređen i jedan kadet iz Angole.

Svečanosti prisustvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić. On se obratio okupljenim građanima i kadetima uz reči da je veliki odziv mladih koji se prijavljuju za vojsku pokazatelj poverenja, poštovanja i ugleda koji Vojska Srbije ima u Srbiji.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Pored brojnih mladih oficira, publici najviše pažnje privlače i lepe kadetkinje, koje stoje rame uz rame s najsnažnijim vojnicima.

Među publikom je veliki broj ljudi, roditelja i rodbine mladih oficira, kao i omladine i dece koja sa ramena svojih roditelja posmatraju svečanost.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Na svečanosti će najboljima u rangu biti uručene sablje, dok će najuspešnijim kadetima Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane biti uručeni pištolji s posvetom.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA biće dodeljeni paradni bodeži. Pored svečanog defilea, programom su predviđeni i naleti vazduhoplova Vojske Srbije.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeks

    10. septembar 2016 | 13:01

    Oficira imamo dosta gde nam je vojska.

  • Sidija

    10. septembar 2016 | 12:56

    Znači nemamo ni jednog muškarca? Kuku nama ,ako ztreba žene ce da nas brane. Žalosti Bozija! Bože vidiš li ovo ?!!!

  • Bole

    10. septembar 2016 | 13:04

    Sta reci lep i ponosan srpki narod ziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA