≫ 

OBELEŽENO 77 GODINA OD ISTORIJSKE FORMULE 1: Vesić otvorio revijalnu trku oko Kalemegdana (FOTO)

Od sledeće godine će biti takmičarska igra u više selekcija, i na pravi način će se, pre svega, dati doprinos razvoju automobilizma, najavio je Vesić

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas revijalnu trku oko Kalemgdana, kojom je obeleženo 77 godina od istorijske trke Formule 1, održane 1939. godine u Beogradu.

 

TRKA FORMULE 1 PONOVO U BEOGRADU: Spektakl na Kalemegdanu će vas vratiti u prošlost!

 

Foto: Tanjug/Milutin Marković

Foto: Tanjug/Milutin Marković

 

Ta trka je održana 3. septembra i poznata je po tome da je ona jedina te vrste koja je održana za vreme Drugog svetskog rata, rekao je Vesić.

 

Malo Beograđana zna za tu trku, rekao je on i dodao da je Beograd u to vreme imao oko 250.000 stanovnika, a da je na trci bilo oko 100.000 ljudi.

 

Foto: Milutin Marković

Foto: Milutin Marković

 

- Ove godine se podsećamo tog memorijala iz 1939. godine - rekao je on, i najavio da će od sledeće godine trka biti takmičarska i da će njenu organizaciju preuzeti Auto - moto savez.

 

Prema njegovim rečima, od sledeće godine će biti takmičarska igra u više selekcija, i na pravi način će se, pre svega, dati doprinos razvoju automobilizma.

 

Foto: Tanjug/Milutin Marković

Foto: Tanjug/Milutin Marković

 

- I, ono što je još važnije, poboljšaće se turistička ponuda Beograda, jer ovo je nešto na šta će dolaziti i ljudi sa strane - istakao je gradski menadžer.

 

On je naglasio da ovogodišnja trka nije organizovana novcem iz gradskog budžeta, već uz pomoć Auto - moto saveza i sponzora.

 

Kako je dodao, podržao je organizaciju trke jer je i on lično ljubitelj Formule 1.

 

Foto: Milutin Marković

Foto: Milutin Marković

 

Interesovanje posetilaca za trku bilo je veliko, a o tome govori činjenica da se na Kalemegdanu danas okupilo više stotina građana.

 

U trci su učestvovale četiri klase vozila: stare formule, motori, oldtajmeri i nacionalna klasa "fića".

 

Foto: Tanjug/Milutin Marković

Foto: Tanjug/Milutin Marković

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA