NASTAVLJA SE NOĆNA MORA BEOGRAĐANA: "Buvljačko jezero" biće isušeno tek za dve godine! (FOTO)

Na lokaciji Savski nasip 7, nije izgrađena kanalizaciona mreža, te se atmosferska voda posle padavina zadrzava na saobraćajnici. Da bi se problem rešio potrebno je da se izgradi nedostajuća infrastruktura u dužini od oko 250 metara

  • 4
Bara ispred Komtrejda, jezero, Comtrade Foto: Marko Todorović

U blizini Buvljaka na putu ka nasipu na Savi, svaki put kada padne i najmanja kiša napravi se jezero. Jezero kao jezero ne bi bilo problem, da ne ide celom širinom preko saobraćajnice i da kao takvo ne pravi problem vozačima. Situacija ista godinama, i sudeći po onima u čijoj je nadležnosti da reše problem, biće isto još dve godine.

O stanju na ulici Savski nasip obavešteni su, kako iz Direkcije za građevinsko zemljište i izradnju Beograda u čijoj je nadležnosti ulica, tako i iz Beogradskog vodovoda i kanalizacija (BVK) koje brinu o susednim ulicama.

(VIDEO) BUVLJAK ZVANI KOLERA: Na ovom mestu u Beogradu doživljavaju se NEMOGUĆE STVARI! (FOTO)

- Prema odgovoru koji je Sekretarijat za komunalne i stambene poslove dobio od JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" na predmetnoj lokaciji Savski nasip 7, nije izgrađena kanalizaciona mreža, te se atmosferska voda posle padavina zadrzava na saobraćajnici. Da bi se problem rešio potrebno je da se izgradi nedostajuća infrastruktura u dužini od oko 250 metara. Za izgradnju komunalne infrastrukture nadležna je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda - rekli su u službi za informisanje Grada Beograda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nezvanično, sa izgradnjom kanalizacione mreže, potrebno je izravnati teren, jer nagib ulice takođe ne pogoduje adekvatnom odlivanju vode.

(VIDEO) BUVLJAK ZVANI KOLERA: Na ovom mestu u Beogradu doživljavaju se NEMOGUĆE STVARI! (FOTO)

U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovorili su nam da je Skupština Grada Beograda donela odluku o izradi plana detaljne regulacije za područje između kompleksa Toplane, Ulice Savski nasip, mosta Gazela i reke Save, GO Novi Beograd ("Sl. list grada Beograda", br. 37/16). Predmetni plan će, po izradi i usvajanju, predstavljati pravni osnov da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započne aktivnosti na izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na naše pitanje Direkciji - Kada možemo očekivati izgradnju nedostajuće infrastrukture, odgovorili su:

"Članom 7. odluke, izrada nacrta plana poverena je JUP Urbanistički zavod Beograda, koje nacrt plana treba da uradi u roku od 20 meseci".

Verujemo da ovaj podatak mnoge koji tim putem često prolaze neće obradovati, ali takva je, kažu, procedura.

Pozvamo vas da nam pišete u komentarima šta mislite ovom problemu i da, eventualno, predložite neko rešenje svima onima koji tu redovno saobraćaju.

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena ☆

    13. septembar 2016 | 13:53

    Gde mi živimo. ...

  • Makkisa ns

    13. septembar 2016 | 16:38

    Nek naprave most preko jezera kada vec ne mogu da zavrse ovaj u Novom Sadu koji grade vec petnaest godina

  • Ranic

    13. septembar 2016 | 15:17

    Tako bar besplatno operu auta .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA