DRAMATIČNO: Urušava se Pančevački most!!! (FOTO)

Metalna konstrukcija koja spaja dva dela asfalta na desnoj traci kolovoza ka Beogradu sasvim je pukla, a levu traku "drži" samo komad lima! Ipak, do popravke neće doći dok se ne uklone nelegalni objekti ispod "Pančevca", što može trajati danima! Mostom dnevno prođe više od 100.000 vozila

  • 10

Desna kolovozna traka Pančevačkog mosta koja vodi ka Beogradu potpuno je nebezbedna za saobraćaj i preti da se uruši!

Kako su reporteru Telegraf.rs rekli saobraćajni policajci na licu mesta, metalna konstrukcija koja spaja dva asfaltna dela kolovoza - takozvani "češalj" - sasvim je pukla, što je dovelo do toga da most u tom delu ulegne čitavih četrdeset centimetara. Međutim, na mostu uopšte nema radnika koji bi eventualno popravili štetu!

- Desna traka kolovoza, s ove strane od Pančeva ka Beogradu, potpuno je nebezbedna za saobraćaj. Problem je u tome što se problem ne može sanirati s gornje strane, nego se radnici moraju dizalicom popeti s donje strane mosta. Ali, to je trenutno slabo izvodljivo zbog brojnih lokala koji se nalaze ispod mosta - rekli su nam prisutni policajci.

Inače, "češalj" je pukao sinoć oko 21 sat, a ekipa "Puteva Srbija" izašla je odmah na lice mesta kako bi kvar sanirala, ali on nije otklonjen.

Procep na desnoj traci širok je 20 centimetara, a levu traku "drži" samo komad zarđalog lima! Dodatni problem predstavlja to što po ovako slabo obezbeđenoj traci prolazi kolona automobila i kamiona, što dodatno povećava mogućnost da se "Pančevac" uruši!

Iz "Puteva Srbije" tvrde da mesta panici nema i dodaju da je sve spremno za sanaciju mosta, a radovi će početi onog trenutka kada budu uklonjeni "divlji objekti" koji se nalaze ispod "Pančevca". Portparol Beogradske opštine Palilula Nenad Đurđević kaže za Telegraf da će "objekti biti uklonjeni po hitnom postupku, za dva do tri dana".

- Prema odluci opštinske komisije, biće uklonjeni svi nelegalni objekti koji se nalaze ispod konstrukcije Pančevačkog mosta i radovi će moći da počnu - tvrdi on.

Kolaps u saobraćaju počeo je jutros, s prvim većim naletom gužve. Kako je pomentua traka zatvorena za saobraćaj već satima, bez izgleda da će problem uskoro biti saniran, zbog uključivanja u Bulevar despota Stefana, na mostu se formirala kolona koja se još uvek proteže do naselja Borča i na drugu stranu do benzinske pumpe "Šer boks" prema Pančevu.

U ovakvim okolnostima ni policija nije u mogućnosti da kontroliše saobraćaj, pa je situacija na mostu maltene prepuštena samim vozačima, njihovom strpljenju i solidarnosti. Veliki broj građana most i dalje prelazi peške.

Preko Pančevačkog mosta dnevno pređe više od 100.000 vozila.

(Darko Zlojutro / Foto: Vladimir Lukić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane Jevtic

    4. jun 2012 | 17:39

    Vi ćete (neki tamo nadležni) sačekati prve žrtve, pa onda?

  • Anastasija

    4. jun 2012 | 17:22

    Ovo je extra opasna stvar...i treba što pre naći rešenje...

  • SickBoy

    4. jun 2012 | 19:46

    Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda :D!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA