≫ 

POVEZIVANJE BEOGRADA I PEKINGA: Veliki potencijal leži u unapređenju saradnje dva grada!

Na sastanku je bilo reči o unapređenju saradnje u ekomoniji, kulturi, sporu i obraziovanju, ali i o organizaciji Dana Beograda u Pekingu i Dana Pekinga u glavnom gradu Srbije

  • 1

Za unapređenje saradnje u različitim oblastima Beograda i Pekinga postoji veliki potencijal i široka perspektiva, ocenili su danas predstavnici dva grada na sastanku u Beogradu.

Uz pomoć jednog klika sve o vašoj parceli, placu, imanju, stanu!

Na sastanku je bilo reči o unapređenju saradnje u ekomoniji, kulturi, sporu i obraziovanju, ali i o organizaciji Dana Beograda u Pekingu i Dana Pekinga u glavnom gradu Srbije.

Delegacija glavnog grada Kine, predvođena predsednikom Stalnog komiteta Narodnog kongresa Pekinga Duom Dejinom, boravi danas u poseti srpskoj prestonici, a pored političkih predstavnika, u njoj je i 20 privrednika i članova Agenicije za podsticanje izvoza Pekinga.

Nakon sastanka u Skupštini grada Dejin je rekao da je na sastanku izražena spremnost za dublju saradnju u oblasti ekonomije, kulture, sporta i obrazovanja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

– Postoje veliki potencijal i široka perspektiva za saradnju i uveren sam da ćemo postići rezultate, jer napredujemo konkretnim koracima – rekao je Dejin novinarima.

On je dodao da su predstavnici Pekinga u Beograd došli da posete stare prijatelje.

– Naša dva grada su se sprijateljila pre 30 godina i naše prijateljstvo neprestano se ojačava – rekao je on.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je cilj posete unapređenje ekonomske, kulturne, sportske i svake druge saradnje, kako bi se dva grada i zemlje dodatno približili, ali i o mogućnostima za saradnju kroz javno-privatna partnerstva u projektima grada.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Podsećajući da Beograd i Peking sarađuju od 1980. i da je prošle godine obeleženo 35 godina saradnje, Mali je istakao da je Beograd možda jedini grad na svetu koji je u prethodne dve godine imao priliku da ugosti i predsednika Kine i predsednika kineske vlade.

– Otvorili smo Pupinov most, koji je deo kineskih radnika, Konfučijev trg na Novom Beogradu tokom posete kineskog predsednika... Veliki broj aktivnosti koje pokazuju koliko su naša dva naroda bliska, a mi želimo da još više tu saradnju produbimo – rekao je Mali.

On je izrazio očekivanje da će na osnovu posete biti dogovorene dve manifestacije - Dani Beograda u Pekingu i Dani Pekinga u Beogradu, a kroz koje bi gradovi predstavili kroz različite kulturne, sportske manifestacije, posete studenata...

– Sve ovo je prilika da približimo naša dva naroda, dve zemlje i grada, da imamo konkretan plan šta i kako radimo u daljoj saradnji naša dva grada – rekao je Mali.

Dlegacija iz Kine danas će imati sastanke u Privrednoj komori Beograda, kao i bilateralne sastanke.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    23. septembar 2016 | 18:23

    Sve cestitke na saradnji dva grada ! 80-ih godina proslog veka , JAT- je bio 3 -ca kompanija u svetu koja je letela za Peking ! Ocekujemo uskoro otvaranje , avio -linije za Peking !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA