DOBAR PROVOD NEMA CENU: Telegraf otkriva gde i za koje pare se možete provesti u Beogradu noću!

Srpska prestonica nudi sve: od separea noćnih klubova, gde se za noć može potrošiti prosečna plata, preko kafana, do piva ispred diskonta

  • 1

Da mnogi Srbi vole zabavu više od predanog rada i trke za bogatstvom, na vreme su shvatili biznismeni i ugostitelji, pa je ponuda noćnog života srpske prestonice veoma bogata. No, različita su i shvatanja dobrog provoda, pa dok je za jedne prava zabava ako do jutarnjih sati potroše vrednost nečije mesečne plate, za druge je jedino bitno da je na okupu malo, ali odabrano društvo.

Ali, važno je da svako pronađe svoj kutak - oni koji bi da im tamburica svira na uvce, pevaljka igra oko stola ili na njemu, da budu viđeni na fensi mestu, ali i oni koji bi da uživaju u dobroj svirci ili ispred zgrade - sa flašom piva u ruci.

PRIJATELJI, BRAĆO, KUMOVI - SVI U SEPARE! 

Za one koji provod i zabavu definišu kao uživanje u dugoj noći u nekom od popularnih klubova ili splavova, u društvu gradskih cica, cena provoda može biti i do 30.000 dinara. U ovu cenu ulazi rezervacija separea, koja se ne naplaćuje, ali je 20.000 do 30.000 dinara očekivani iznos koji ekipa treba da potroši - da bi (rezervaciju) dobili i sledeći put. Mađutim, ukoliko ste stalni gost, prihvatljiv je i nešto niži iznos. U tom slučaju, i ako se niste "najavili", mesto za vas će se uvek pronaći.

"Visoko sedenje", kako se popularno definiše mesto za šankom, staje nešto manje, od 5.000 do 10.000 dinara, a  za barski sto tražiće vam da potrošite "svega" 2.000. Vožnja taksijem je obavezna, jer u noći odavanja porocima nikako ne ide da palite svoje mašine. Za taksi uslugu, naročito ukoliko želite da obiđete više mesta na kojima treba biti viđen, potrebno je izdvojiti od 1.000 do 3.000 dinara.

Na sve ovo neophodan je i trošak za kutiju kondoma (što bi svakako pred zoru trebalo da ima u džepu) od svega 200 dinara.

KAFANA JE MOJA SUDBINA

Kafanica, tamburica, a možda i pevačica plus, uz muziku obavezno uključuju i "nešto da se pregrize", ali i neki dinar za muzikante. U Srbiji se u kafanu ide uvek u većem društvu, a odavno je rezervisana za prave boeme.

I pripadnice lepšeg pola često pribegavaju ovom tipu zabave, čija cena prilično varira. Ako u kafani uživate i nekim specijalitetima, račun na kraju noći može dostići i cifru od 20.000 dinara, a za muziku (da se ne sramotite) treba barem 3.000. Po glavi muškarca, naravno. Dame (u društvu pravih muškaraca) časte samo ukoliko baš insistiraju.

Jeste da ovde možda nećete biti viđeni, ali sigurno će odabrano društvo dugo prepričavati provod.

DOBRA SVIRKA, HOT DOG I NEKO PIVO 

Beograd je u poslednjih nekoliko godina postao prava metropola kada je reč o koncertnoj sceni velikih svetskih zvezda. Bili su nam redom Roling Stonsi, Sting, Metalika, Madona, Šakira, a za svaki od ovih događaja u proseku je trebalo izdvojiti oko 5.000 dinara - samo za kartu.

Retko ko je otišao da u koncertnom spektaklu uživa sam, pa tako za dvoje cena provoda dostigne i do 10.000 dinara, na koju treba dodati i, recimo, po jedan hot dog ili sendvič i bar dva piva.

KOD DRAGSTORA U KOMŠILUKU

Neki opet ne vole da se preterano udaljavaju od kuće, a ni da mnogo potroše. Kako idu topli letnji dani, a ekipa je uvek "u kraju" - najpraktičnije je skoknuti do obližnjeg dragstora po jednu gajbu piva ili dve.  Ovo zadovoljstvo košta oko 1.200 dinara za recimo gajbu "Nikšićkog" ladnog, ali obavezno kupovinu morate obaviti do 22 časa, kako zakon nalaže.

U slučaju da promašite termin, u svakom kraju postoje i oni spremni da neku flašu prodaju i posle zakonskog roka, pa ne zaboravite da ih za rizik nagradite bakšišem.

(Lj. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    11. jul 2012 | 20:50

    ne nalaže nikakav zakon kupovinu do 22h već neustavna odluka grada beograda kojom je nametnula ovu protivustavnu meru kojom se krši celovitost srbije kao jedinstvenog tržišta sa istim i jednakim uslovima za sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA