IZGLEDAĆE POTPUNO DRUGAČIJE: Evo kada će Obilićev venac postati pešačka zona

- Ceo uži centar grada polako pretvaramo u pešačku zonu - rekao je gradonačelnik Siniša Mali

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Obilićevog venca, čija je vrednost 216 miliona dinara i najavio da će biti završeni za najkasnije četiri i po meseca.

Navodeći da će saobraćaj na Obilićevom vencu od subote biti obustavljen, Mali je novinarima rekao da će u tom delu grada biti napravljena pešačka zona i "zelena oaza u centru grada" sa 50 novih stabala, te da će biti promenjen asfalt, vodovodne cevi, izgrađen nov sistem za odvod kišne kanalizacije i novo osveljenje.

- Za četiri, četiri i po meseca, ovaj deo grada izgledaće potpuno drugačije - rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da će to biti "raj za pešake, goste Beograda i naše sugrađane", podsetivši da se iduće godine obeležava 30 godina od pretvaranja Knez Mihailove u pešačku zonu.

Istovremeno, kaže Mali, završava se rekonstrukcija garaže na Oblićevom vencu, koja će imati dodatnih 200 mesta, radi se na Ulici maršala Birjuzova, Sremskoj ulici, Kosančićevom vencu, kao i na Delijskoj ulici.

- Ceo uži centar grada polako pretvaramo u pešačku zonu - rekao je Mali i dodao da će biti sređene i fasade.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Mali je naveo da će naredne godine početi rekonstrukcija pešačkih prelaza ispod Terazija, rad na Terazijskoj terasi, odnosno parku od hotela Moskva do Kraljice Natalije, te da će biti sređen i Bezistan, za koji je rekao da je sada u katastrofalnom stanju.

Svi radovi su usmereni na to da centar grada bude ono čime možemo da se ponosimo, rekao je Mali.

- Centar mora da bude ono što će da nas izdvoji od drugih gradova i na tome ćemo da radimo - rekao je Mali.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    29. septembar 2016 | 12:59

    Samo da se ne pojave ovi NEDA(VI)MO Beograd da se bune posto oni polazu prAvo na ceo grad kao da su ga na pijacu kupili, da premeravaju ulicu mozda je bespravno srusen deo trotoara.

  • rajko

    29. septembar 2016 | 13:35

    Dvoriste kuce se cuva dobrom i sigurnom ogradom,drzava jakom vojskom i policijom,a drzava se cuva razvijanjem pogranicnih delova drzave,ugledajte se na razvijene drzave,a ne samo Beograd i jos nekoliko gradova u drzavi.

  • rajko

    29. septembar 2016 | 13:31

    Ma okej,ali pogledajte ostatak Srbije kako izgleda,pogledajte vojvodjanska sela,da im Svaba nije ostavio kuce ne bih imali krov nad glavom,pa nije Beograd Srbija,valjda i sire i pitamo se zasto Vojvodina sada trazi referendum,nazalost vlast je kratkovida,kako ova tako i predhodna vlast,zao mi je sto se sve ovo zbiva u drzavi,bojim se da nece biti dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA