AMSS u Saradnji sa JKP "Parking Servisom", sproveo akciju dodele bicikala i kaciga za bicikliste u cilju bolje bezbednosti saobraćaja

AMSS u saradnji sa JKP "Parking servisom" sproveo je sjajnu akciju u cilju razvijanja svesti o bezbednosti saobraćaja kod socijalno ugroženih kategorija društva

  • 0

Auto-moto savez Srbije u saradnji sa JKP "Parking servisom", a uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Agencije za bezbednost saobraćaja (ABS), danas je u Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu sproveo akciju dodele bicikala i kaciga za bicikliste u cilju razvijanja svesti o bezbednosti u saobraćaju kod socijalno ugroženih kategorija društva.

Ovom prilikom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, predstavnica ABS-a Mila Lazarević, direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine Dragan Rolović, kao i ministar Aleksandar Vulin. AMSS se godinama u nazad trudi da akcijama koje sprovodi doprinese povećanju bezbednosti u saobraćaju, a posebnu pažnju usmeravamo na decu koja su u ovom slučaju i najugroženija, rekao je predsednik AMSS Mirko Butulija.

Foto: Promo Foto: Promo

- Nadam se da će ova akcija doprineti većem uključivanju onih kategorija dece koja nemaju priliku da o bezbednosti u saobraćaju uče u krugu svojih porodica i siguran sam da će ustanova u kojoj se nalazimo na najbolji način umeti da iskoristi pomoć svih nas koji smo danas ovde - istakao je Butulija.

- Agencija za bezbednost saobraćaja za ovu priliku obezbedila je deci iz Zavoda reflektujuće prsluke, svetla i flašice za bicikle kako bi na što bolji način doprinela sprovođenju ove akcije koja je neizbežan korak na putu ka bezbednom učestvovanju u saobraćaju - istakla je Mila Lazarević. Direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine, Dragan Rolović, zahvalio se predstavnicima svih institucija koji su pokrenuli ovu inicijativu, što je, kako je naveo, od nemerljivog značaja za decu koja nisu imala priliku da odrastaju u zdravom okruženju.

Foto: Promo Foto: Promo

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, istakao je da je dužnost ministarstva da kontinuiranim radom doprinese boljem razvoju ove dece, posebno se zahvalivši AMSS i JKP "Parking servis" na inicijativi koju su ovom akcijom pokazali, uz napomenu da bi svi činioci ovog društva trebalo da svojim radom doprinesu boljem i sigurnijem razvoju sve dece u Srbiji.

AMSS u toku sledeće nedelje u Zavodu za vaspitanje dece i omladine organizovaće predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, kako bi edukovao što veći broj dece i podstakao razvijanje svesti o saobraćajnoj kulturi u svim socijalnim slojevima našeg društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA