MINISTARSTVO SE OGLASILO POSLE TUČE U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Moramo sprečiti nasilje!

Ministarstvo je obećalo da će preduzeti mere kako bi bile utvrđene okolnosti pod kojima je došlo do ovog neželjenog slučaja, kao i postupaka koje je škola preduzimala u cilju prevencije, odnosno sprečavanja nasilja

  • 3

Povodom tuče učenika u Srednjoj školi za negu lepote na Voždovcu, pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Bogoljub Lazarević izjavio je da slučajevi nasilja u školama, nažalost, nisu retka pojava i pored svih preventivnih aktivnosti koje preduzima Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa ostalim državnim institucijama i obrazovnim ustanovama.

TUČA TINEJDŽERA U SREDNJOJ ŠKOLI NA VOŽDOVCU: Jedan učenik zadobio povrede glave!

Ministarstvo će preduzeti mere kako bi bile utvrđene okolnosti pod kojima je došlo do ovog neželjenog slučaja, kao i postupaka koje je škola preduzimala u cilju prevencije, odnosno sprečavanja nasilja.

Direktorka škole Veselinka Životić kaže da je razlog tuče bila devojka jednog od mladića koji nije učenik ove obrazovne ustanove.

UŽAS U SRPSKOJ ŠKOLI: Devojčici PUKLA ARKADA i UMALO OSLEPELA pošto ju je glavom udario ŠKOLSKI DRUG?

- Došlo je nekoliko momaka i izvukli su dežurnog učenika iz škole, jer su načuli glasine da on ima nešto sa devojkom jednog od napadača, takođe našom učenicom. Tom prilikom zadobio je povrede glave i prevezen je u Urgentni centar uz pratnju jednog od profesora - kaže direktorka.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ona je istakla da se ovakve situacije dešavaju svakodnevno i da je glavni razlog to što u popodnevnoj smeni nemaju čuvara.

- Izjava direktorke da je to svakodnevna pojava i da je škola nemoćna da spreči ovakve i slične slučajeve je pomalo iznenađujuća. Ukoliko škola nije sama sposobna da reši ovu ili slične situacije, bila je dužna da se obrati ostalim nadležnim institucijama za pomoć kako do ovakvih neželjenih situacija ne bi dolazilo - rekao je Lazarević.

KRVAVA TUČA U SREDNJOJ ŠKOLI: Pobile se tri učenice, intervenisala policija!

Ministarstvo će, prema njegovim rečima, učiniti sve da zaštiti učenike i nastavnike ove, ali i svih drugih škola, jer je njihova bezbednost prioritet, sarađujući sa svim državnim institucijama, a pre svih, sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Devojčicu iz Ekonomske škole pretukle drugarice zbog lajka na Fejsbuku!

- Bez obzira na sve do sada preduzete aktivnosti Ministarstvo će i dalje unapređivati rad na polju bezbednosti u obrazovnim ustanovama kako bi se ovakav način ponašanja iskorenio ili sveo na najmanju moguću meru - zaključio je Lazarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    7. oktobar 2016 | 21:14

    Odmah nalupati i u popravni dom....mladi delikventi i buduce porodicne siledjije,on ce jado tucom da resava ljubavne probleme ,mama i tata ga nisu naucili cime se stice ljubav i kako je sacuvati ili video od svojih roditelja da se nasiljem to resava?djubrence malo

  • Groficaofica

    7. oktobar 2016 | 20:48

    ,,...ministarstvo obecalo da ce preduzeti mere...,,i svaki put ista prica. Koje mere? Preduzmite nesto da unapred sprecite ovakve postupke,kad bude kasno onda je sve zalud i besmisleno!

  • zile

    8. oktobar 2016 | 10:26

    profesorima, nastavnicima i u;iteljima uvesti dezurstvo kao u vojsci, ucenicima posle tuce zabraniti dalje skolovanje a roditeljima novcana kazna koju bi otplacivali dok im je dete zivo, normalno u evrima, a taj novac dati deci koja nemaju za skolu ili za lecenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA