NOVA ZDRAVSTVENA STANICA NA VOŽDOVCU: Lečenje za 13.000 građana u naselju Stepa Stepanović (FOTO)

U Zdravstvenoj stanici „Stepa Stepanović“ radiće ambulante opšte medicine, ginekologije i pedijatrije za predškolsku i školsku decu, a radno vreme će biti ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova

  • 2

U novom voždovačkom naselju Stepa Stepanović danas je otvorena zdravstvena stanica koju će koristiti 13 hiljada stanovnika.

Rekonstrukcija Ulice Vase Čarapića i postavljanje trotoara od velikog značaja za bezbednost građana Belog potoka (FOTO)

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa direktorkom Doma zdravlja „Voždovac” prim. dr Nadom Jovanović Vasiljević.

Za lepši Voždovac: UKLANJANJE GRAFITA U NASELJU STEPA STEPANOVIĆ (FOTO)

- Želja nam je da svaki građanin, svako dete ima primarnu zdravstvenu zaštitu nadohvat ruke. Osim ove, u narednih nekoliko nedelja otvorićemo i ambulantu u Jajincima, a za narednu godinu Grad je obezbedio i 15 miliona dinara za ulaganja u Dom zdravlja „Voždovac” – rekao je Siniša Mali.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

On je naglasio da se na ovaj način pokazuje briga o građanima i da je zdravstvena stanica u naselju Stepa Stepanović upravo poduhvat koji je realizovan nakon razgovora sa građanima.

Gradski menadžer zahvalio je opštini Voždovac koja mnogo ulaže u infrastrukturu. Dokaz za to, naveo je Vesić, jeste ambulanta u Jajincima, koju je Opština uradila o svom trošku, a Grad je obezbedio opremu.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

- Zdravstvena stanica u Jajincima će podmiriti potrebe za primarnom zdravstvenom zaštitom za sva podavalska sela – precizirao je Vesić i ocenio da zajedničkim angažmanom Opštine, Grada i Republike dokazuju da mogu da urade mnogo toga korisnog za građane, te da im približe sve neophodne usluge.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić izrazio je zadovoljstvo izgledom nove zdravstvene stanice.

- Još jedno predizborno obećanje iz 2015. godine smo ispunili. Danas smo otvorili prelepu zdravstvenu stanicu uz pomoć rukovodstva Doma zdravlja „Voždovac“. Ovom prilikom se zahvaljujem gradonačelniku Siniši Malom i gradskom menadžeru Goranu Vesiću na upornosti i istrajnosti da se planovi vezani za ovo naselje ispune. Naselje Stepa Stepanović ima divnu školu i vrtić, a na nama je da se u narednom periodu pobrinemo da se njihovi kapaciteti prošire. Sve ovo ne bi mogli da uradimo bez podrške Grada Beograda. Zahvaljujem se i građanima na strpljenju - rekao je on.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Direktorka Doma zdravlja „Voždovac” prim. dr Nada Jovanović Vasiljević pojasnila je da će u Zdravstvenoj stanici „Stepa Stepanović“ raditi ambulante opšte medicine, ginekologije i pedijatrije za predškolsku i školsku decu. Radno vreme zdravstvene stanice, dok se ne formira kartoteka, biće ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova, a kada se obezbede kadrovi, radiće se i u dve smene.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Događaju su prisustvovali gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić i njen zamenik Aleksandar Stefoski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljka

    10. oktobar 2016 | 20:50

    Jos samo da sestre budu ljubaznije na salterima dz pa da cestitamo

  • Kiki

    11. oktobar 2016 | 12:35

    Ponedeljkom, sredom i petkom?! A šta ako se neko razboli u utorak?! U tolikom naselju?Sa toliko dece?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA