Dečak (8) hteo makazama da ubode druga u glavu, pa isekao učiteljici šaku!

- Dečaci su se posvađali i M. C. je samo u jednom trenutku videla malog A. J. kako drži makaze i njima kreće na drugog dečaka. Brzo je skočila i podmetnula šaku pod sečivo. Ruka joj je rasečena istog trenutka - rekli su u školi

  • 45

Učiteljica M. C., koja radi u OŠ "Branko Radičević" na Novom Beogradu, povređena je kada je učenik drugog razreda makazama nasrnuo na svog vršnjaka. Prema saznanjima iz istrage, dečaci su se posvađali, a onda je A. J. uzeo makaze i zamahnuo ka glavi L. S., a učiteljica je sprečila da se dogodi veća tragedija.

- Dečaci su se posvađali i M. C. je samo u jednom trenutku videla malog A. J. kako drži makaze i njima kreće na drugog dečaka. Brzo je skočila i podmetnula šaku pod sečivo. Ruka joj je rasečena istog trenutka - opisao je incident koji se dogodio 7. oktobra sagovornik iz škole za Srpski telegraf.

Kada su druga deca videla da je učiteljcia povređena i da ima krvi, uspaničeno su počela da vrište, a škola je pozvala policiju, dok je učiteljica iz produženog borakva odmah upućena u Dom zdravlja.

Smiljana Pavlović, direktorka škole, kaže da je povređena učiteljica sada dobro, a da je dečak pod stalnim nadzorom psihologa i pedagoga škole.

- Da je u pitanju stariji đak, rado bih razgovarala s novinarima. Ali budući da se radi o veoma malom detetu, smatram da je z anjega bolje da se o ovom incidentu ne izveštava - bilo je sve što je za ovaj list rekla direktorka.

Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic

Kako je kazao Bogoljub Lazarević, pomoćnik ministra za inspekcije poslove, direktorka je potvrdila da je došlo do incidenta, a škola je preuzela sve mere koje su predviđenje za sprečavanje nasilja.

- Republička prosvetna inspekcija zatražiće od gradske inspekcije da proveri da li su preduzete sve mere predviđene kao preventiva, kao i mere za dalje sprečavanje pojave nasilja u školi - odgovorili su u Ministarstvu prosvete.

Školski psiholog Branka Tišma, upozorila je da je nasilje u školama sve češće u nižim razredima.

- Pored svih mera, preventivnih i vaspitnih, propuštamo ono elementarno, socijalizaciju dece. Decu od malih nogu moramo daučiti da i drugi imaju svoje potrebe, kao i da oni sami nekada moraju da odlože svoje. Dete mora da prihvati i poštuje potrebe drugih i da shvati da nije centar sveta - poručila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    11. oktobar 2016 | 09:21

    Tu roditelje treba kazniti što ga nisu vaspitavali

  • Dragan,Niš

    11. oktobar 2016 | 11:12

    Koje gluposti,sada će birokrate da proveravaju ima li planova i lica za sprovođenje preventive nasilja i td i td,mlaćenje prazne slame.Prvo treba vratiti autoritet nastavnom osoblju a ne vezati im ruke i tražiti da VAM VASPITAVAJU VAŠU NEVASPITANU DECU.Znači sve počinje iz porodice,kada vi usadite deci da moraju da poštuju pre svega starije pa onda i ljude koji treba da ih nešto nauče a što će im itekako trebati u životu, onda možemo na neki drugi viši nivo.Ovako je sve uzalud.

  • milan

    12. oktobar 2016 | 08:04

    Vidim puno minusa u komentarima gde se krive roditelji to je sigurno roditelj deteta koji je ovo uradio i onda sada daje minuse , bas pametno , a krivi su roditelji bez pogovora, ja imam 4 dece i znam o cemu pricam pa ajde sada dajte mi minus...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA