VRAČAR JE SVETO MESTO ZA BEOGRAD: Goran Vesić na svečanoj akademiji povodom Dana opštine (FOTO)

Vračar će se u narednih nekoliko godina promeniti i postati još bolje mesto za život, najavio gradski menadžer

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić obratio se danas na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Vračar, održanoj u Beogradskom dramskom pozorištu. Vesić je istakao da je za Beograd - Vračar posebno mesto.

Vesić otvorio 18. Beogradski dečji sajam (FOTO)

–  Od kada je silni Sinan paša spalio mošti Svetog Save na Vračarskom brdu, računajući na to da će tako ubiti sav nacionalni osećaj kod porobljenih Srba, ovo mesto je sveto za Beograd. Tokom svih ovih vekova, od male mahale sa 17 hrišćanskih kuća, postao je najmanja, ali najgušće naseljena beogradska opština. Vračar ima posebno mesto i u tradiciji Beograda, a svoju istoriju utkao je u istoriju glavnog grada – rekao je Vesić.

On je najavio da Grad i Opština imaju velike zajedničke planove, te da će se ova Opština u narednih nekoliko godina promeniti i postati još bolje mesto za život.

– Neki od projekata su već počeli, a neki su u planu. Među njima su najznačajniji rekonstrukcija Kalenić pijace, proširenje Makenzijeve ulice, sređivanje Ulice Bore Stankovića, pretvaranje Njegoševe u pešačku zonu i izgradnja podzemnih garaža, od kojih će se jedna naći na Crvenom krstu – naglasio je Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

Predsednik opštine Milan Nedeljković naveo je da je Vračar centar i srce Beograda i Srbije i podsetio na njegovu bogatu istoriju.

– Opština ima veliki potencijal, najviše u ljudstvu. Zato ćemo u narednom periodu otvarati nove jaslice i vrtiće, obnavljati škole i ulagati u centre za seniore. Opština je u punom zamahu i radiće se na rešavanju problema građana – obećao je Nedeljković.

Opštinsko rukovodstvo će biti na usluzi građanima, što i jeste njegova svrha, dodao je predsednik opštine. Događaju su prisustvovali brojni čelnici grada i Gradske uprave, beogradskih opština, kao i mnoge javne ličnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA