POKUŠAJ SILOVANJA U BEOGRADU: Devojka jedva pobegla od dvojice migranata

Devojka je počela da viče, ali joj je jedan od napadača stavio ruku preko usta, a zatim su počeli da je odvlače iza zgrada kako bi verovatno pokušali da je obljube

  • 41

Dvojica Avganistanaca uhapšena juče ujutro zbog sumnje da su na Novom Beogradu prvo opljačkali, a zatim pokušali da siluju Mariju M. (25). Devojka je samo sticajem srećnih okolnosti uspela da pobegne napadačima i prijavi ih novobeogradskoj policiji.

DRAMA NA LETU BEOGRAD-BEČ: Tri člana posade povređena

Pljačka i pokušaj silovanja dogodili su se u nedelju oko 3.30 u Brodarskoj ulici dok se Marija vraćala iz grada.

- Ona je išla prema zgradi u kojoj živi, kada su je iznenada presrela dvojica migranata. Oni su joj posle kraćeg natezanja oteli torbu. Verovatno ih je iznerviralo to što Marija nije htela odmah da im da torbu, pa su je uhvatili. Dok ju je jedan držao, drugi je počeo da je dodiruje po grudima i drugim intimnim delovima tela - piše Informer.

Kako se navodi, devojka je počela da viče, ali joj je jedan od napadača stavio ruku preko usta, a zatim su počeli da je odvlače iza zgrada kako bi verovatno pokušali da je obljube.

- Devojka se grčevito borila protiv njih jer je shvatila šta im je namera. U to vreme nikoga nije bilo na ulici, pa niko nije mogao da joj pomogne. Ipak, kada su pokušali da je obore na zemlju, jedan od njih se okliznuo, što je prestrašena Marija iskoristila i otrgla se od drugog migranta, počela da beži i doziva na sav glas pomoć - priča sagovornik Informera.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Migranti, koji su, kako je kasnije utvrđeno, došli u Srbiju iz Avganistana, nisu se usudili da jure devojku jer je ona glasnim vikanjem ipak privukla nekoliko osoba koje su počele da gledaju kroz prozor.

- Čim je došla kući, Marija je slučaj prijavila policiji, koja je odmah poslala patrolu novobeogradske policije na teren. Oni su desetak minuta nakon prijave uspeli da pronađu dvojicu osimnjičenih azilanta i da privedu ih u stanicu - dodaje izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Marija M. je u policiji prepoznala napadače i njima je nakon toga određen pritvor od 48 sati. 

Prilikom saslušanja policija je morala da obezbedi prevodioca pošto uhapšeni Avganistanci nisu znali ni reč engleskog jezika. . Nakon što je prevodilac doveden, oni su se branili da nisu uradili ništa protivzakonito i da je sve izmišljotina i laž.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Ovo, inače, nije prvi slučaj pokušaja silovanja za koji se sumnjiče azilatni koji prolaze kroz Srbiju.

Podsećanja radi, pre nekoliko meseci jedan od migranata takođe je pokušao da obljubi devojčicu u Šidu, ali srećom, nije uspeo u toj nameri. Osim toga, u februaru mesecu uhapšen je Iračanin koji je prvo ukrao mobilni telefon, a zatim teško povredio policajca Slobodana Arsića, koji je pokušao da ga zaustavi.

Polovinom ove godine Avganistanac Džemail je zapalio barake koje se nalaze u blizini Patrijaršije, a postojala je sumnja da je zapravo želeo da izazove veliki požar koji bi uništio i sedište Srpske pravoslavne crkve, što je sprečeno efikasnom reakcijom vatrogasaca.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    17. oktobar 2016 | 09:23

    Zašto se dopušta da ovi ljudi koji nemaju ni jedan jedini papir slobodno šetaju gradom, zar ne bi trebalo da ukoliko se primete na ulici budu privedeni, registrovani i vraćeni u centar za azilante

  • Lav

    17. oktobar 2016 | 09:23

    Ma more napolje iz Srbije. Dok nasi skolovani i pametni odlaze u druge zemlje,nasu jadnu zemlju opsedaju huligani, krimosi,dileri i tudji i nasi.

  • Lele

    17. oktobar 2016 | 09:19

    Takve slučajeve odma na smrtnu kaznu kao štoju u Arapskim zemljama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA