≫ 

OKRETNICA AUTOBUSA U BATAJNICI DO 10. NOVEMBRA: Gradski menadžer obišao radove na rekonstrukciji (FOTO)

Govoreći o drugim okretnicama koje se rade u Beogradu, Vesić je naveo da se trenutno radi okretnica u Dunavskoj ulici, kao i da će se graditi okretnica u Bloku 42

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić danas je u zemunskom naselju Batajnica obišao radove na rekonstrukciji okretnice autobuske linije 706 koji će, kako je najavio, biti gotovi do 10. novembra.

Vesić: Beograd dobija novi muzej (FOTO)

Vesić je istakao da je na zahtev opštine Zemun, mesne zajednice Batajnica i građana koji tu žive Grad napravio projekat, izdvojio 18 miliona dinara i počelo se sa rekonstrukcijom okretnice.

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

On je naglasio da je Grad Beograd ove godine, kada je u pitanju saobraćaj na teritoriji opštine Zemun, uložio 112 miliona dinara u puteve i skoro 38 miliona u redovno održavanje puteva.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda je u postupku raspisivanja tendera za kolektor za fekalnu kanalizaciju koji će omogućiti da razvedemo mrežu po Batajnici tamo gde je nema -  rekao je Vesić i dodao da je to samo nastavak politike gradske vlasti da se svi delovi Beograda ravnomerno razvijaju.

Beograd izdvojio 320 miliona dinara za obnovu dela Brankovog mosta i pešačke staze

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

Govoreći o drugim okretnicama koje se rade u Beogradu, Vesić je naveo da se trenutno radi okretnica u Dunavskoj ulici.

To je važna okretnica koju radi preduzeće ''Beograd put'', i ta okretnica treba da nam omogući da izmestimo okretnicu sa Studentskog trga, što znači pretvaranje Vasine ulice i čitavog Studentskog trga u pešačku zonu, što je jedna od faza pretvaranja centra grada u pešacku zonu - istakao je Vesić.

Podsetivši da su završene dve velike okretnice, na Ušcu i u Bloku 20, Vesić je najavio da će se u narednom periodu graditi i autobuska okretnica u Bloku 42.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA