Nastavljen trend uspešnog poslovanja JKP "Gradske pijace"!

Trend uspešnog poslovanja nastavljen je 2016. godine, obzirom da je devetomesečna neto dobit za 26,38% viša od rebalansom planiranog rezultata za celu 2016. godinu

  • 3

Za prvih devet meseci 2016. godine, Gradske pijace ostvarile su neto dobit u iznosu od 150.965.932,00 dinara, što je više za 68,06% od devetomesečne planirane dobiti. O poslovanju menadžmenta preduzeća, imenovanog krajem 2014. godine, najbolje svedoči podatak da je prošlogodišnja dobit iz poslovanja preduzeća iznosila 189.007.841,00 dinara, što je najbolji rezultat u prethodnih nekoliko godina.

Karavan zimnice na pijaci "Zemun"!

Uprkos tome što se od početka tekuće godine na beogradskim pijacama obavljaju radovi, koji za cilj imaju omogućavanje boljih uslova prodaje i kupovine na beogradskim pijacama i što su svi radovi finansirani isključivo iz sopstvenih sredstava preduzeća, ukupni finansijski rashodi su manji od planiranih. Racionalizacija troškova obezbeđenja, čišćenja pijaca, električne energije i vode, kao i bolja kontrola i sprečavanje izdavanja lokala i tezgi u podzakup, dodatno su uticali na postizanje dobrog finansijskog rezultata.

Strategija menadžmenta Gradskih pijaca je potpuna transparentnost i stvaranje mogućnosti da zainteresovana lica zakupe tezge na najatraktivnijim pozicijama na beogradskim pijacama. Na nedavno održanoj licitaciji izlizitirano je od 470.000,00 dinara do 810.000,00 dinara za tezge u prvom redu na pijaci "Kalenić", što je nesumljivo uticalo na povećanje prihoda preduzeća.

Foto: Promo Foto: Promo

Svesni da jednom kada se preurede pijace, prihodi neće doneti samo benefite prodavcima već i celom komšiluku i gradu, menadžment Gradskih pijaca će nastaviti trend uspešnog poslovanja, te će se ostvarena novčana sredstva i u narednom periodu ulagati u adaptaciju i restauraciju beogradskih pijaca.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    1. novembar 2016 | 13:16

    I niko,miko,miko - kao ja... (Pitajte, sta o njima misle prodavci - na "Kalenicu".Najbolja mesta su zakupili - nakupci.A sirotinja je gurnuta - u stranu.Pa,valjda je sxima jasno, da je u pitanju svakodnevka - otimacina,)...

  • nebojsa

    1. novembar 2016 | 13:19

    Svaka čast!

  • Bokser

    1. novembar 2016 | 12:39

    Ivan soco mnogo dobar i posten momak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA