Uspešna akcija "Pažljivkova pravila u saobraćaju" za beogradske osnovce. Predstavi prisustvovalo više od 1.700 učenika (FOTO)

- Vi ste nam najbitniji i vaša bezbednost na putu od kuće do škole - rekao je predsednik opštine Voždovac Aeksandar Savić i zahvalio se ministru Nebojši Stefanoviću što je odvojio vreme i pridružio se ovoj korisnoj i uspešnoj akciji

  • 0

Svi đaci prvaci voždovačkih osnovnih škola dobili su danas fluorescentne narukvice i priručnik "Pažljivkova pravila u saobraćaju“, pomoću kojeg će moći da se upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Vesić: Na teritoriji Voždovca ove godine u obnovu škola uložili smo oko 30 miliona dinara

Zabavno edukativnoj predstavi koja je odigrana pred čak 1700 mališana u Voždovačkom centru "Šumice“, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, a ispred Grada Beograda menadžer Goran Vesić i članovi Veća Ivana Tomić i Aleksandar Marković, kao i koordinator manifestacije, član Veća opštine Voždovac Relja Ognjenović. Sa decom su se družili i predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković i član Veća opštine Miloš Stojanović.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Posle Pažljivka, čije su šaljive lekcije deca radosno pozdravila, malim gostima obratio se predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, rekavši da će se Opština potruditi da zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Agencijom za bezbednost saobraćaja učini bezbednije školovanje.

- Vi ste nam najbitniji i vaša bezbednost na putu od kuće do škole - rekao je Savić i zahvalio se ministru Nebojši Stefanoviću što je odvojio vreme i pridružio se ovoj korisnoj i uspešnoj akciji.

- Zato smo i stvorili zajedničku akciju, zato smo organizovali ovu predstavu i ovo ćemo raditi svake godine. Vi ste nam najbitniji, vaša bezbednost nam je najbitnija".

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

"Želeo bih, da posle ove predstave, godina u svakoj našoj školi počne jednom predstavom, da dobro proučite Pažljivka, da naučite sva pravila o saobraćaju i da porazgovarate sa vašim roditeljima, bakom i dekom".

"Za mene, za Ministarstvo policije, našeg ministra Stefanovića, za Agenciju za bezbednost saobraćaja, za opštinu Voždovac, najbitnije je vaše zdravlje i vaša bezbednost u školama - rekao je Savić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zamolio je đake prvake da i oni budu oprezni i pažljivi kada prelaze ulicu.

- Kada vidite policiju na ulici ako vam treba bilo šta, slobodno im priđite jer su oni tu da vam pomognu i da vas zaštite - poručio je ministar.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Govoreći o samoj akciji, Stefanović se pre svega zahvalio na ogromnoj energiji predstavnika opštine Voždovac i Agencije za bezbednost saobraćaja koji su organizovali ovu manifestaciju.

- Ministarstvo ovu akciju organizuje širom Srbije i trudimo se da i deci i roditeljima približimo znanja iz saobraćaja koja su nam potrebna da bi deca ostala živa i zdrava na našim ulicama - rekao je Stefanović.

On je dodao da je, pored represivnog dela policijskog delovanja, važno i edukativno i preventivno delovanje koje se radi zajedno sa školama tokom godine, kada je u pitanju stradanje dece u saobraćaju.

- Ograničenje brzine i kontrole koje smo uveli, doveli su do toga da imamo povoljniju statistiku - naveo je Stefanović, istakavši da je ove godine rekordno mali broj stradale dece.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević poručila je đacima da kada dođu kući prepričaju mami, tati, bratu i sestri sve ove lekcije.

- Nosite ove narukvice da bi vas svi vozači videli. Želim da se zahvalim predsedniku Opštine i svim njegovim saradnicima, jer time što su pozvali Pažljivka pokazju da im je stalo do vas, a ono što očekujem od vas je da se pravilno i bezbedno ponašate u saobraćaju“, rekla je Jasmina Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA