KOKAN: Nisam kažnjavao glumce, iako su napravili štetu veću od 5 miliona!

RAT U ATELJEU 212: Upravnik Kokan Mladenović kaže da ne želi da odgovara na lične uvrede i klevete. Glumci koji su potpisali peticiju za njegovu smenu ne odustaju od svojih zahteva

  • 0

Rat u Ateljeu 212 se nastavlja. Nakon što je 25 od 33 člana glumačkog ansambla 16. maja potpisalo peticiju u kojoj se traži smena upravnika Kokana Mladenovića zbog, kako je navedeno, njegove samovolje, samoreklamerstva i prezira prema glumcima, Mladenović je danas na konferenciji za novinare rekao da se zalaže za kreativno rešenje problema, kao i da odluku o njegovoj eventualnoj smeni može da donese jedino Skupština grada koja je osnivač "Ateljea 212".

Takođe, Mladenović je povodom zahteva dela glumačkog ansambla za njegovu smenu rekao da "neće sebi dozvoliti da u značajnoj instituciji kulture grada Beograda kao što je "Atelje 212" odgovara na pismo koje sadrži lične uvrede i klevete bez ijednog argumenta i konkretnog podatka". On je, međutim, naglasio da je i dalje otvoren za sve konstruktivne predloge.

- Za tri godine koliko sam direktor nijedan glumac nije sankcionisan, mada se deo njih ponaša kao slobodni umetnici, a primaju plate stalno zaposlenih - izjavio je Mladenović koji je dodao da je u tom periodu zbog prijavljenog odsustva radi snimanja ili igranja u drugim pozorištima izgubljeno 1.780 radnih dana a glumci su vratili 28 uloga.

- To uslovno znači štetu veću od pet miliona dinara, zbog neplaniranih troškova produkcije, ali i pored toga, "Atelje 212" je napravio odlične rezultate sa 1.590 izvedenih poredstava i 77 nagrada na festivalima u ove tri godine - zaključio je Kokan Mladenović.

Sa druge strane, glumci koji su potpisali peticiju u kojoj traže njegovu smenu, za sutra su najavili konferenciju za štampu na kojoj će odgovoriti na Mladenovićeve današnje izjave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA