BOLJA INFRASTRUKTURA I VIŠE NOVIH OBJEKATA OD UŠTEĐEVINE: Beograd je uspeo fenomenalnu stvar!

Gradonačelnik je precizirao da se pojedine stvari, poput građevinskog materijala, automobila ili energenata više ne nabavljaju pojedinačno, već na jednom mestu, kroz Službu za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki

  • 1

Beograd je ove godine na centralizovanim javnim nabavkama uštedeo više od 700 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali, precizirajući da je to dva i po puta više u odnosu na uštedu ostvarenu prošle godine.

 

CEO BEOGRAD SE BORI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: Evo zašto je narandžasto na svakom koraku (FOTO)

 

- Novac koji smo uštedeli koristimo za vraćanje dugova prethodne vlasti, ali i za nove vrtiće, kupovinu autobusa, sređivanje domova zdravlja... To je primer odgovorne politike grada, koji razmišlja o svakom dinaru - rekao je Mali u izjavi Tanjugu.

 

Grad, dodao je, svaki dinar koji uštedi vraća Beograđanima kroz bolju infrastrukturu i nove objekte u gradu.

 

Šta stoji iza fotografije sa beogradskog fakulteta o kojoj dva dana BRUJI CELA SRBIJA! (FOTO)

 

Gradonačelnik je precizirao da se pojedine stvari, poput građevinskog materijala, automobila ili energenata više ne nabavljaju pojedinačno, već na jednom mestu, kroz Službu za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

- Tako smo ove godine uštedeli 700 miliona dinara, a to je dva i po puta više nego 2015. godine i kao prva lokalna samouprava koja je to uradila, pokazujemo da smo na pravom putu - rekao je Mali.

 

Inače, prema podacima Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, ove godine je za potrebe 71 naručioca grada, sprovedeno 18 postupaka centralizovanih javnih nabavki, od kojih su po vrednosti najveće one za goriva, energente i električnu energiju.

 

Vesić: Mjuzikl o Tesli za najmlađe Beograđane 1. decembra u Narodnom pozorištu!

 

U postupcima javnih nabavki ove godine je povecahan prosečan broj ponuda u odnosu na 2015, sa 2,71 na 3,19, što ukazuje na povećanu konkurenciju.

 

Takođe je smanjen i, kako je navedeno, broj usvojenih zahteva za zaštitu prava kojih je u 2015. godini bilo osam, na dva ovde godine, čime je sprečena diskriminacija ponuđača.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    27. novembar 2016 | 11:04

    Zasto se ne uradi projekat , leve obale Dunava , pa da i mi imamo " Rio na Dunavu " . Uz nase , gradjevinare , uz angazman " Zelenih " , obala bi bila uredjena , mnogi ni ne bi isli na more , pecanje , plovidba , prevoz do grada : bus , tram , bicikl ! Deca bi se bavila , raznim sportovima ! Mnogi bi imali baste ! Veliki " Trzni centri " ! Treba da idemo u korak sa vremenom ! To je da se aktiviraju " Mladi obrazovani ljudi " , sto da njihovo znanje koristi svet ! Evo teme za razmisljanje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA