BEOGRADSKI GIMNAZIJALCI NA ULICI: Đaci protestovali zbog profesorovog otkaza

- Vladimir je predavao 55 odsto u osnovnoj školi, a 45 odsto kod nas. Zbog incidenta, profesoru je i definitivno potvrđeno oduzmanje licence i on po slovu zakona gubi pravo na rad u obrazovanju - rekla je direktorka Četraneste beogradske gimnazije Marina Miletić

  • 10

Đaci Četrnaeste beogradske gimnazije okupili su se juče u znak protesta zbog otkaza profesoru srpskog jezika i knjiženosti Vladimiru Milojeviću. On je, kako saznaje Blic, ostao bez licence zbog incidenta koji se dogodio  u Osnovnoj školi "Branislav Nušić", gde je ranije radio kao nastavnik zato što je navodno udario đaka.

Oglasio se profesor iz "afere indeks": "Imao sam platu 3.400€, zašto bih prodavao ispite?"

SKANDAL U ŠKOLI KRALJEVA I PREMIJERA: Profesor zvao učenika u mračnu komoru, a tamo ga je terao na seks!

- Vladimir je predavao 55 odsto u osnovnoj školi,  a 45 odsto kod nas. Zbog incidenta, profesoru je i definitivno  potvrđeno oduzmanje licence i on po slovu zakona gubi pravo na rad u obrazovanju - rekla je direktorka Četraneste beogradske gimnazije Marina Miletić.

Profesor Milojević smatra da je to što mu se dešava nepravda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Tokom 2013. godine radio sam paralelno i u osnovnoj školi, gde sam bio predsednik školskog odbora. Sukobio sam se s direktorkom zbog izdavanja školskog prostora, pa je ona protiv mene pokrenula disciplinski potstupak jer sam navodno udario učenika knjigom u glavu, a ja sam knjigu samo spustio na sto. Ona me je suspendovala, a ja sam pokrenuo radno-pravni spor protiv nje - kaže Milojević.

Istovremeno je vodio i upravni spor protiv Ministarsva prosvete zbog suspenzije i oduzimanja licence, čime gubi pravo da se bavi svojim zanimanjemna čitavoj teritoriji Srbije.

- Pošto je taj upravni postupak završen, direktorka Četraneste gimnazije je htela da mi uruči otkaz. Nisam ga prihvatio, pa ga je ona okačila na oglasnu tablu. Zbog tog slučaja zasedao je školski odbor, kojem je, od devet članova, prisustvovalo njh pet, i sano jedan je bio za moj otkaz, dvoje je ostalo uzdržano, a troje je bilo protiv - ispričao je Milojević.

Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia

Ipak, mnogo veću podršku dobio je od đaka jer se na ulici, umesto u učionicama našlo njih nekoliko stotina. Oni su šetali od Kalenić pijace do Nemanjine i nisu izazivali incidente.

- Protestovala su dva odeljenja drugog i dva odeljenja četvrtog razreda gimnazije kojima je profesor Vladimir predavao - rekla je direktorka gimnazije.

Poodom otkaza profesoru Milojeviću reagovali su i iz Foruma beogradskih gimnazija, koji će zbog toga danas na glavno odboru odlučivati o obustavi rada u svim gimnazijama od ponedeljka.

(Telegraf.rs / Blic / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    9. decembar 2016 | 09:17

    Profesor je u pravu direktorka je htela da ga skloni jer joj je isticao mandat a on je imao vecu podrsku

  • Neko

    9. decembar 2016 | 09:14

    Izašla je cela druga i četvrta godina...pravda za Vladuu!!!

  • Cic

    9. decembar 2016 | 09:16

    Drzavo ima li te??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA