Organizovali smo najjaču trku na snegu: Sanke VS klisko VS džak slame (VIDEO)

Koje je najbrže sredstvo za sankanje?

  • 1

Prva asocijacija kada padne prvi sneg svakako jeste sankanje, ali tu nije kraj. Takva asocijacija nosi i svoje dileme, čime na sankanje, koje su sanke brže a koje jeftinije.

Kako bi rešili tu dilemu, tročlana ekipa Telegrafa u sastavu Jelena, Đole i Peđa izabrali su svoje sredstvo za sankanje ove zime.

Jelena baš i nije bila inovativna, i samim tim odlučila se za klasične sanke koje su danas najskuplja varijanta. Đole je bio nešto ekonomičniji, odlučio se za takozvanog “Kliska” koji danas može da se nabavi u prodavnicama za par stotina dinara. Peđa je bio najkreativniji te se odlučio za staru dobru varijantu, džak pun slame.

Foto: T now Foto: T now

Sa svojim snežnim “mašinama” uputili su se put Košutnjaka kako bi na praktičnom primeru videli ko će biti najbrži.

Pre samog zauzimanja startne pozicije međusobno su se kladili ko če biti najbrži. Peđa i Đole, računajući na zakon “Sila puta ubrzanje” rekli su da će Đole biti najbrži, dok je Jelena samouvereno rekla da će to biti ona.

Tri, dva, jedan… START! Hladna trka je krenula. Klasične sanke od starta su imale vođstvo, “Klisko” se nije predavao, te je u stopu pratio Jelenine sanke. Najlošiji start imao je Peđin džak sa slamom. Situacija sa starta trke bila je identična i na cilju. Nisu klasićne sanke "džaba" klasične sanke, samouverena Jelena je dobila opkladu. I “Klisko” se dobro pokazao osvojivši drugo utešno mesto. Najkreativnija varijanta pokazala se kao najsporija. Peđa je razočaran trećim mestom napustio sankalište pre svojih protivnika.

- U startu sam rekla da ću ja biti prva, sanke su sanke - rekla je Jelena, pobednica ovog snežnog takmičenja.

(Telegraf.rs/P.Ž)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA