Goran Vesić: Kako kule budu rasle, to će biti veći dokaz vaše nesposobnosti

- Svi raniji urbanistički planovi Beograda podrazumevali su gradnju na toj lokaciji, koju je trebalo raseliti i urediti - navodi Vesić

  • 50

Projekat "Beograd na vodi" i njegova realizacija dokaz su nesposobnosti DS i prethodne gradske vlasti, kaže Goran Vesić.

Popeli smo se na 10. sprat kule A: Spektakularan pogled koji do sada niste videli (FOTO)

Prema rečima Vesića, gradskog menadžera, demokrate imaju "fiksaciju" na taj projekat, jer je on dokaz njihove nesposobnosti. Vesić je to rekao na sednici Skupštine grada, reagujući na kritike Demokratske stranke na račun "Beograda na vodi".

Kako je dodao, svi raniji urbanistički planovi Beograda podrazumevali su gradnju na toj lokaciji, koju je trebalo raseliti i urediti za gradnju.

- Mi smo to uspeli, našli investitora koji hoće da uloži 3,5 milijarde evra. Da ste vi našli nekoga ko će da makar tri evra, ja bih rekao  - svaka čast - smatra Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

- Ali problem je što niste mogli da nađete nikog i da realizujete projekat - rekao je Vesić. - Kako budu rasle kule, to je veći dokaz vašoj nesposobnosti - dodao je Vesić.

Na opasku Balše Božovića iz DS-a, da investitor Al Abar traži od nas šta će i gde da se gradi, Vesić je rekao da to nije tačno.

- Stvarno sam čuo mnogo gluposti danas i ne čudi me ništa od vas, ali jedna od najvećih je da je Al Abar tražio da se gradi u Lazarevcu, Obrenovcu, Surčinu, Sopotu... a ne u centru grada. Ja to u životu nisam čuo - rekao je Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

Božović je ponovio kritike i na račun Direkcije za građevinsko zemljište, na šta mu je Vesić pokazao spiskove radova u Beogradu, sada i ranije, na kojima se vidi duži spisak radova iz 2016. godine.

- Ovako je izgledao spisak radova u Beogradu kada smo preuzeli Direkciju, a ovako 2016. godine. A ove godine će biti još 50 - rekao je Vesić, prenosi Mondo.rs.

Gradski menadžer je dodao i da javno preduzeće može da se bavi komunalnim delatnostima, što je, kaže, bio slučaj i ranije.

- Kada su "Ada Ciganlija", "Vodovod", "Zoohigijena"... obavljale komunalne delatnosti. Tad je moglo, a sada ne može -  upitao je Vesić.

Vesić je naznačio i da je za dva meseca Direkcija prihodovala 400 miliona dinara i da ona radi za građane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    26. januar 2017 | 19:24

    Beograd se sa promenom vlasti značajno menja, izgrađuje i to je svakome ko dođe u Beograd upadljivo.

  • Ocajnono pero

    26. januar 2017 | 19:24

    Problem DS a, a izgleda i porodice Bozovic, jer otac g-dina Balse se bavi gradjevinarstvom koliko ja znam, izbili ste im pare iz dzepa. DS je to video kao veliki izvor prihoda i lriliku za licno bogacenje. Pogledajte Insajder i videcete koje sve ekskluzivne lokacije su navodno prodate, a para u budzetu grada nigde. Dok neki na pasnjaku na Vracaru (jos ovce bleje,zar ih necujete na Vracaru) grade zgrade i dobre pare u dzep stavljaju. Zato grad Beograd sada pokusava da naplati to izgradjeno zemljiste, a investitori platili prvu ratu napravili zgrade, prodali i zbrisali naravno u clanstvo DS a. To je Beograd i Srbija Balse Bozovica i DS a.

  • Nikola

    26. januar 2017 | 19:59

    DS je za vreme svoje vlasti uništio sve što se uništiti može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA