Najisplativija investicija u Srbiji: Evo u koju nekretninu je napametnije da uložite novac

Koliko su tržišne cene većih stanova značajno opale sa ekonomskom krizom pre nekoliko godina, cene garsonjera i dalje su na zavidnom nivou

  • 3

Kupovina stana manje kvadrature, zbog mogućnosti iznajmljivanja i nižih cena komunalija, najisplativija je investicija na tržištu nekretnina.

DRŽAVA PRODAJE STANOVE: Cena kvadrata na Kosančićevom vencu i do 3.000 evra!

Naredna godina je idealna za kupovinu stana: Kolike cene kvadrata nas čekaju u 2017.

Garsonjera od 25 kvadrata, u proseku, u Beogradu može da se kupi za 20.000 evra. Cene variraju u zavisnosti od toga gde se stan nalazi. Na obodu prestonice kvadratni metar staje oko 400 evra, dok se na Starom gradu kreće oko 3.000 evra.

Vračar i okolina Tašmajdanskog parka su uvek atraktivni, pa se za 29 kvadrata mora izdvojiti neverovatnih 90.000 evra, pišu Večernje novosti.

Najpopularnije nekretnine su one u samom srcu prestonice, ali kupci posustaju kada shvate da je za oko 20 kvadrata stambenog prostora potrebno izdvojiti nekoliko desetina hiljada evra.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

Garsonjere su svakako najpopularnije u Beogradu, kao uostalom i u svim većim metropolama u svetu. One najpre predstavljaju sigurno utočište, ali i još sigurniju investiciju za dalji izvor prihoda u životu.

Koliko su tržišne cene većih stanova značajno opale sa ekonomskom krizom pre nekoliko godina, cene garsonjera i dalje su na zavidnom nivou.

Tako se cene garsonjera za centar grada u proseku kreću od 1.500 pa čak do 3.000 evra po kvadratu, dok su u udaljenijim opštinama poput Mirijeva, Rakovice i leve obale Dunava cene kvadratnog metra značajno povoljnije, čak i trostruko manje, objašnjavaju iz agencije za nekretnine.

Najpopularnije lokacije i dalje su u blizini Hrama Svetog Save na Vračaru, gde je za potpuno praznu garsonjeru od 34 kvadratna metra, smeštenu u prizemlju stambene zgrade, potrebno izdvojiti vrtoglavih 93.500 evra.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

U najvećem broju, reč je o zgradama novije gradnje, koje u ukupnom broju stanova broje najviše garsonjera. Ne zaostaje ni predeo oko Pravnog fakulteta, gde je najveća tražnja za kupovinu najmanjih stanova, ali uglavnom u zgradama starije gradnje.

Cena kvadrata kreće se od 2.000 evra, a u ponudi su i garsonjere salonskog tipa u samom Tašmajdanskom parku, gde je za samo 29 kvadrata potrebno izdvojiti i 90.000 evra.

Nešto povoljniji kvadrat je na Dorćolu i stambenim objektima u blizini Kalemegdana, gde potpuno opremljen stančić od oko 30 kvadrata staje oko 80.000 evra.

Delovi Zvezdare, u blizini Đeram pijace i okoline Bulevara kralja Aleksandra, ne zaostaju u zbiru najskupljih lokacija, pa se opremljena garsonjera u novogradnji u ovom kraju Beograda može pazariti već za 2.000 evra po kvadratu.

Najtanja ponuda garsonjera je na Novom Beogradu. Cene variraju od bloka do bloka, ali i blizine popularnih sadržaja poput šoping centara.

Tako se stan od 21 kvadrata u blizini Starog Merkatora može pazariti za 44.000 evra, dok se za istu kvadraturu stana u Paviljonima mora izdvojiti oko 15.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    3. mart 2017 | 03:19

    Bez obzira na sve " razloge" ,nikad mi nece biti jasno zasto je kvadrat garsonjere skuplji od kvadrata veceg stana na istom mestu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA