Banjički plato dobija novi i lepši izgled

Početak radova na uređenju platoa danas su obišli predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JKP "Gradske pijace" Ivan Sočo

  • 4

Banjički plato, koji se nalazi neposredno uz pijacu, na uglu Paunove i Kokanove ulice, posle više od trideset godina, dobiće novi i lepši izgled.

Beograd, grad buržuja: U prestonici živi 1.600 milionera

Početak radova na uređenju platoa danas su obišli predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JKP "Gradske pijace" Ivan Sočo, kao i stanovnik ovog naselja, narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović.

– Na zahtev građana, ovaj zapušteni prostor koji je služio za nelegalnu prodaju i parkiranje, opština Voždovac je odlučila da uredi i napravi jedan lep urbani džep, odnosno trg gde će Banjičani moći zajedno sa svojom decom da se druže i provode slobodno vreme.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Prostor će biti osvetljen, postaviće se klupe, česma i trudićemo se zajedno sa Telekomom da postavimo bežični internet. U uređenje platoa uložili smo 15 miliona dinara – objasnio je Savić pri obilasku radova.

On je ujedno najavio da će do kraja godine početi izgradnja jednog odeljenja doma zdravlja na Banjici, što će biti od velike koristi stanovnicima ovog dela Voždovca.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Projekat će, prema njegovim rečima, uraditi opština Voždovac, a Grad Beograd će uložiti novčana sredstva u izgradnju. Predsednik Opštine je izjavio da se, posle vraćanja bazena na Banjici u okrilje Gradske opštine Voždovac, planira kompletna rekonstrukcija ovog sportskog kompleksa koji je tokom više decenija bio devastiran, čime će se vratiti njegov prvobitni sjaj.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Direktor JKP „Gradske pijace“ Ivan Sočo obavestio je građane da će pijaca na Banjici uskoro biti u potpunosti rekonstruisana i proširena.

– Ovo je jedan sjajan primer zajedničke saradnje u cilju razvoja okruženja pijace“ – rekao je Sočo i najavio da će se u međuvremenu, već za desetak dana, početi sa asfaltiranjem pijace, koja je centar, srce i duša jednog komšiluka.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

– Ona predstavlja i privredni centar, što je opština Voždovac prepoznala, jer će njenom rekonstrukcijom benefiti biti višestruki, kako za sve koji rade na pijaci, tako i za celo okruženje – objasnio je Ivan Sočo.

Vladimir Đukanović izrazio je zadovoljstvo što će ovaj prostor, na kome je godinama vladao potpuni haos, na zadovoljstvo svih sugrađana, uskoro biti uređen i dobiti lepši izgled.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

On je napomenuo da je pokrenuo inicijativu da se u okolini izgradi dodatni parking prostor, s obzirom da je to jedan od najvećih problema žitelja ovog dela Banjice i izrazio uverenje da će Grad izaći u susret ovoj molbi.

Obilasku radova prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković, članovi Veća opštine Relja Ognjenović, Miloš Stojanović i Milijan Stopić, kao i šef odborničke grupe SPS - JS u SO Voždovac Veselin Marković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    4. mart 2017 | 18:17

    Lepo je sto uredjuju mini trgove i urbane platoe, ali je tuzno i zalosno da ustanove kulture izgledaju kao ruine. Prosao sam danas ul.Stepe Stepanovic, bio sam blago receno iznenadjen i zgrozen kada sam video bivsu zgradu bioskopa Vozdovac. Nekada kultnog mesta. Zgrada oronula oki zgrade djubre do kokena. Dzaba nam urbani dzepovi kada su nam mesta jija treba budu lek za dusu lice na javne toalete u nekoj africkoj drzavi. Nadam se da ce neko iz grada ovo procitati i uciniti nesto po tom pitanju.

  • Dron

    4. mart 2017 | 20:11

    Hoce li nekada neko da sredi nesto za opstinu Grocka i 120.000 njenih stanovnika?!?!?!?!Dosta mi je vise!!! Smederevskim putem od Ustanicke do Boleca koji je udaljen 9km putujem 1 sat u petak i tako svaki dan. Put uzak rupa koliko hoces autobusi stari ali zato POREZ KO NA DEDINJU

  • Emil

    4. mart 2017 | 17:50

    čudi me da se zaštitnik građana ne javlja da upozori građane na rušenje i preuređivanje rugla,na opasnost koja vreba u sređivanju i ulepšavanju prostora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA