≫ 

Učenici u ulozi sudije: Javno sučeljavanje mladih budućih pravnika i advokata iz cele zemlje održava se u Zemunu

Kao i svake godine, stručni žiri, sastavljen od eminentnih univerzitetskih profesora i naučnih radnika, procenjuje uspešnost takmičara, kako pojedinaca tako i škola ekipno

  • 1

Opština Zemun ugostiće u subotu, 18. marta, učenike osam srednjih škola iz Srbije, učesnike Republičkog takmičenja u simulaciji sudskog procesa.

Novi dom zdravlja na Labudovom brdu gotov krajem maja!

U celodnevnom programu, koji počinje u 10 časova u opštinskoj zgradi na Magistratskom trgu 1, škole iz Sremske Mitrovice, Petrovca na Mlavi, Kruševca, Šapca, Niša, Kragujevca, Beograda i Zemuna boriće se u kategorijama za najboljeg sudiju, tužioca, branioca, optuženog, svedoka i veštaka. Kao i svake godine, stručni žiri, sastavljen od eminentnih univerzitetskih profesora i naučnih radnika, procenjuje uspešnost takmičara, kako pojedinaca tako i škola ekipno.

Ovogodišnji žiri čine predsednik žirija dr Sreto Nogo, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta "Džon Nezbit", Mirjana Popović, pomoćnica ministra za pravne poslove u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dragoljub Zdravković, sudija Višeg suda u Beogradu, Branka Trifunović, zamenica javnog tužioca, i Marko Pušica, advokat. Proglašenje pobednika zakazano je za 18.30 časova.

Ovo takmičenje pokrenuto je na inicijativu Administrativno-birotehničke škole iz Kruševca, a u saradnji sa Centrom za ljudska prava iz Niša. Danas se ono ostvaruje u okviru Zajednice ekonomskih i pravno-birotehničkih škola i u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a domaćin ovogodišnjeg takmičenja je višestruko nagrađivana Pravno-birotehnička škola "Dimitrije Davidović" iz Zemuna.

Cilj takmičenja je podsticanje i produbljivanje znanja, veštine govorništva, argumentacije, utvrđivanje kauzaliteta i primena pravne logike.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA