Umesto "Platoa" otvara se novi kafić: Imaće jedan uslov, samo zbog studenata

Knjižara i kafe su bili i svedoci mnogih istorijskih događaja s kraja prošlog i početka ovog veka, s obzirom na to da je većina studentskih i nekih drugih protesta upravo kretala odavde

  • 2

Čuvena knjižara "Plato", i istoimeni klub, koji su radili u okviru Filozofskog fakulteta sve dok na njih nije stavljen katanac, ponovo će postati mesto okupljanja studenata i svih željnih dobrog provoda.

Ušli smo u knjižaru koja je pretvorena u javni toalet, evo šta smo tamo zatekli (FOTO)

Naime, kako prenose beogradski mediji, ovaj prostor juče je ponuđen u zakup.

- Najdarežljiviji ponuđač pretvoriće ga u naredne četiri godine u ugostiteljski objekat za studente, ali po povlašćenim cenama - stoji u uslovima koje je propisao vlasnik - Filozofski fakultet.

Da podsetimo, u oktobru 2013. “Plato” je zatvorio svoja vrata, kada je zbog teške finansijske situacije i nagomilanih neplaćenih računa za kiriju, 15 radnika ostalo bez posla.

Nakon zatvaranja knjižare, fakultet je na tom mestu planirao otvaranje amfiteatra, ali je sve ostalo na planovima.

Inače, knjižara je osnovana pre malo manje od 30 godina i svojevremeno je bila jedna od najvećih u gradu. Ubrzo je postala omiljeno kulturno sastajališe, a sa otvaranjem kafea i stecište ljubitelja dobre muzike i živih svirki uglavnom džez i bluz muzičara.

Knjižara i kafe su bili i svedoci mnogih istorijskih događaja s kraja prošlog i početka ovog veka, s obzirom na to da je većina studentskih i nekih drugih protesta upravo kretala odavde.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doberman

    23. mart 2017 | 15:59

    vreme je za folkoteku i sabrana dela marijane mateus. znaju kontraverzni biznismeni sta valja.

  • Ana

    24. decembar 2020 | 15:51

    Sve su unistili. Sva sreca pa sam bila mlada kad je trebalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA