Za mesec dana počinje izgradnja pasarele: Kalemegdan i Savsko šetalište povezaće OVO ČUDO! (FOTO)

- To je jedan od najznačajnijih projekata u okviru širenja prešačke zone i omogućavanja da pešaci i biciklisti dobiju adekvatne prostore kojima će se kretati - rekao je Milutin Folić

  • 12

Grad Beograd potpisao je danas ugovor o izgradnji pasarele koja će povezati Kalemegdan i Savsko šetalište, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić i dodao da bi ti radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana.

Umetničkom stazom do Muzeja savremene umetnosti

- To je jedan od najznačajnijih projekata u okviru projekta širenja prešačke zone i omogućavanja da pešaci i biciklisti dobiju adekvatne prostore kojima će se kretati - rekao je Folić.

On je naveo da bi radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana i da je rok za za njihov završetak 270 dana.

- Omogućavanjem prelaska preko pruge i saobraćajnice koja deli Kalemegdan od Save, od priobalja, mi ćemo napraviti mogućnost da građani i turisti koji se popnu, recimo Kosančićevim vencem u Knez-Mihailovu ulicu i pređu na Kalemegdan da mogu da prođu drugim putem dole do Savskog šetališta - naveo je Folić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Istakavši da pasarela ima trostruku funkciju, on je rekao da je ona infrastrukturni projekat koji će da poveže Kalemegdan i Savsko šetalište, zatim povezaće Kalemegdan sa parkingom na "Beton hali", kao i šetalište sa parkingom.

Navodeći da je pasarela i umetničko delo, Folić je rekao da su je zajedno projektovali Mrđan Bajić koji je naš najpoznatiji apstraktni skulptor i Ričard Ikon koji je najpoznatiji britanski apstraktni skulptor.

- Ahitekturu je sa njima zajedno radio naš akademik Branislav Mitrović tako da će to sigurno biti jedan od najlepših infrastrukturnih objekata koji će ujedno biti i atrakcija sama za sebe zbog toga što ima jedan interesantan oblik - istakao je Folić.

Foto: Promo Foto: Promo

Ugovor je potpisan u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, vrednost ugovorenih radova sa izradom tehničke dokumentacije je 214 miliona dinara, a posao je podeljen u dve faze.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    24. mart 2017 | 15:03

    Не уклапа се никако у стил калемегданске тврђаве. Можда неки камени мост?

  • Bane

    24. mart 2017 | 16:02

    Muka mi je vec od tog Beograda. Samo Beograd , Beograd .......... Da li postoje i ostali delovi Srbije koje treba izgraditi?

  • Koma

    24. mart 2017 | 15:40

    Pa dali moze da bude od.materijala kao i tvrdjava ako je nesto istorijsko da,bude sve istorijsko ili u tom fazon. Ovo izgledao kao kad devojka od 1.20m ugradi silikone 3DD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA