Vesić obišao radove u Surčinu i najavio nova ulaganja vredna 90 miliona dinara (FOTO)

Vesić je podsetio da je i prošle godine urađena deonica slične dužine, te da se očekuje da u narednim godinama čitav ovaj putni pravac bude sređen

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić obišli su danas radove koji se izvode na putnom pravcu Bečmen – Petrovčić u Surčinu. Vesić je tom prilikom precizirao da će u deonice, ukupne dužine od oko tri i po kilometra, biti uloženo oko devedeset miliona dinara.

Od Tošinog bunara do Požeške uskoro za manje od 10 minuta

On je podsetio da je i prošle godine urađena deonica slične dužine, te da se očekuje da u narednim godinama čitav ovaj putni pravac bude sređen. Vesić je dodao i da je prošle godine uložen 51 milion dinara u putnu infrastrukturu u Surčinu.

- Pokušavamo da ulažemo što više u nedostajuću infrastrukturu. Ipak, najveća investicija na ovoj opštini jeste izgradnja fekalne kanalizacije, u šta je uložen 131 milion dinara. Za mesec dana stvoriće se uslovi da se na kanalizaciju priključi prvih šesto od ukupno četiri hiljade domaćinstava u ovoj opštini - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

U primarni vodovod u Ključu uloženo je osamnaest miliona dinara, a još toliko će biti izdvojeno ove godine za sekundarni vodovod, dodao je on.

- Rešavamo problem po problem y prigradskim opštinama. Politika grada jeste takva da ulaganja u infrastrukturu zavise od toga koliko se gradi u Beogradu i to je uzročno-posledično vezano - naveo je Vesić.

Gradski menadžer je istakao i da grad sa "Putevima Srbije" ima odličnu saradnju, te da se trenutno radi u još dve prigradske opštine – deonica u Barajevu od Vranića prema Ibarskoj magistrali i Kragujevački drum u Grockoj.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- U poslednje tri godine "Putevi Srbije" uradili su više od sto kilometara puteva na teritoriji Beograda, što je dokaz dobre saradnje - naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je zahvalio i ministru Antiću i ocenio da saradnja sa republikom nikada nije bila bolja, te da grad i republika zajedno rade na stvaranju kvalitetnijih i boljih uslova za život građana.

Aleksandar Antić je naveo da se na ovom konkretnom primeru vidi politika vlade, koja se sastoji u snažnoj saradnji sa lokalnim samoupravama u cilju rešavanja infrastrukturnih problema građana. Veliki infrastrukturni projekti koji razvijaju našu državu, ali i održavanje postojeće infrastrukture što je važan segment kvalitetnijeg života građana, dodao je on.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Surčin je ključno saobraćajno čvorište kako u gradu tako i u republici jer se tu susreću koridori 10 i 11, kao i Obilaznica oko Beograda. Deonica autoputa od Surčina ka Obrenovcu, vrednosti 208 miliona dolara, od kapitalnog je značaja za državu, a istovremeno se radi i rehabilitacija postojećih puteva, što je od vitalnog značaja za građane koji ovde žive - naglasio je Antić.

Ministar je zahvalio gradu koji, kako je naveo, ulaže ogromnu energiju i veoma je posvećen, i dodao da će država uvek biti partner sa Beogradom i lokalnim samoupravama.

Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", najavio je nastavak brojnih projekata na kojima je ovo preduzeće angažovano – od zaštite od buke do ugovorene deonice od pet i po kilometara, kojim će se ovaj deo Beograda povezati sa deonicom Surčin – Obrenovac. On je precizirao da su u proteklom periodu ukupne investicije u Beogradu iznosile 450 miliona evra.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je ocenio da opština ima odličnu saradnju sa gradom i državom. U svakom selu se nešto radi – dom kulture, put, trotoari, kanalizacija, a svega toga ne bi bilo da nije te saradnje, kazao je on.

Šuša je najavio i da će ako se ispune obećanja i ako se završi „Sremska gazela”, opština Surčin biti ne samo najbogatija u Beogradu već i u čitavoj Srbiji. Uslovi za razvoj su veliki – dva autoputa, železnička pruga, Sava, aerodrom, obilaznica, a investitori su više nego zainteresovani za ulaganje, istakao je on.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Radove na dve deonice u Surčinu izvode JKP „Beograd-put” i „Putevi Srbije” i podrazumevaju delimičnu zamenu kolovozne konstrukcije i asfaltiranje nosećeg i habajućeg sloja asfalta. Događaju su prisustvovali i direktor ovog preduzeća Ivan Tejić, te gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA