Renovirano je čak 8 garaža u Beogradu: Pogledajte kako sada izgledaju (FOTO)

Govoreći o novim parking mestima u Beogradu, on je podsetio i da je u toku rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu

  • 1

U Beogradu je pušteno u rad osam obnovljenih garaža, od čega su tri javne i pet stanarskih, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

10 sati bez kapi vode: Stanovnici ovih beogradskih ulica u petak će imati suve slavine

Uređeno je oko 1.000 parking mesta u tri javne garaže: "Vukov spomenik", "Botanička bašta" i "Dr Aleksandra Kostića" i pet stanarskih garaža: "27. marta", "Radivoja Koraća", "Kralja Milutina", "Požarevačka" i "Mileševska".

– Na ovaj način pokazujemo da ne radimo samo velike garaže već i one male koje koriste stanari. Uređenjem ovih garaža mi nismo dobili nova parking mesta, ali smo poboljšali kvalitet parkiranja i sada garaže, u kojima stanari parkiraju svoja vozila, zaista ne zaostaju za velikim garažama kao što je garaža na Obilićevom vencu ili u Masarikovoj ulici – istakao je Vesić.

Saniranjem pomenutih osam garaža Grad Beograd pokazuje da vodi računa o svakom parking mestu i da, ne samo da pravi nova parking mesta, već uređuje i postojeća, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska garaža "Radivoje Korać" i "Dr Aleksandra Kostića".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Govoreći o novim parking mestima u Beogradu, on je podsetio da je u toku rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu gde se dograđuju dva nova sprata i dodao da će, po završetku radova, ta garaža imati 200 novih parking mesta.

– Dobili smo građevinsku dozvolu za garažu na Studenstkom trgu koja će imati 750 parking mesta – naglasio je Vesić.

On je istakao da će u Ulici kneza Miloša biti izgrađena podzemna garaža koja će imati 475 parking mesta.

– Ta garaža će omogućiti da se ulica kneza Miloša uredi na potpuno drugačiji način, da se dobije više prostora za automobile, da se uradi drvored, trotoari i da parkiranje ne bude na ulici već ispod ulice čime ćemo dobiti duplo više parking mesta nego što ih sada ima na ulici – naveo je on.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković je rekao da je u potpunu rekonstrukciju pomenutih osam garaža uloženo oko 70 miliona dinara.

U garaži "Dr Aleksandra Kostića" će od ponedeljka biti uvedene nove pretplate za parkiranje, naveo je on i pojasnio da će jedna biti pretplata od sedam do 17 sati koja će koštati 4.000 dinara, a druga celodnevna koja će koštati 6.500 dinara.

– Time pokazujemo da nije prioritet samo profit ''Parking servisa'' već pokušavamo da građanima izađemo u susret na taj način što ćemo im omogućiti da imaju jeftino, a komforno parkiranje u ovako sređenim garažama – istakao je Čupković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović je rekla da je garaža "Dr Aleksandra Kostića" pre sanacije bila potpuno devastirana i nije imala osvetljenje zbog čega je, dodala je Vujović, bezbednost ljudi koji su tu prolazili ili parkirali svoja vozila bila ugrožena.

Ta garaža je uvrštena u plan rekonstrukcije na osnovu inicijative građana, rekla je ona i ocenila da je sanacija garaže primer dobre saradnje opštine i Grada Beograda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA