Produžava se grejna sezona u Beogradu: I trajaće prilično dugo zbog ledenog talasa

U sedmicama koje slede temperature neće biti niske kao ove

  • 2
radijatori, grejanje, zimska grejna sezona, temperatura u stanu Foto: pixabay.com

Zbog najavljenih niskih temperatura radijatori će ostati topli i narednih dana, iako je grejna sezona u Beogradu zvanično završena u subotu 15. aprila.

SUŠITE VEŠ na radijatoru ili peći? Nakon ovog teksta vam to više NIKAD neće pasti na pamet! (FOTO)

Grejna sezona počinje 15. oktobra i završava se 15. aprila, ali prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom Grada Beograda, u periodu od 16. aprila do 3. maja objekti će se zagrevati danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili prvoj prognozi tog dana prognozirana srednja dnevna temperatura bude 12 stepeni Celzijusa ili niža.

- Tokom nedelje biće hladno, sa temperaturama ispod proseka, pogotovu u sredu, četvrtak i petak, kada će biti ispod deset stepeni - kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je predviđena srednja temperatura 11 stepeni, sutra će biti nešto hladnije, a pravo zahlađenje najavljeno je od srede, kada će srednja temperatura biti ispod šest stepeni, da bi u petak dostigla svega četiri (maksimalna sedam, minimalna 1).

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srednja dnevna temperatura računa se na osnovu merenja u 7.00, 14.00 i 21.00.

- U sedmicama koje slede temperature neće biti niske kao ove - kažu meteorolozi.

Beograđani juče i danas nisu imali većih pritužbi na grejanje, pa se po svemu sudeći neće ponoviti situacija iz oktobra prošle godine kada “Beogradske elektrane” nisu poštovale već pomenutu gradsku odluku i na niskim temperaturama grejale stanove u periodu od 1. do 14. oktobra.

Danas će minimalna temperatura biti 8 stepeni, a maksimalna 15. U utorak će minimalna biti 5 stepeni, a maksimalna 14. Za sredu se najavljuje minimalna temperatura od 4 stepena a maksimalna od 7. Četvrtak će biti sličan kao i sreda, a petak će biti najhladniji. Temperatura će pasti i do 1 stepen. 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. april 2017 | 13:22

    i onako je placamo cele godine

  • Zox

    17. april 2017 | 16:04

    Bitno da se nazovi Beogradjani ne smrznu a sta ce biti sa ostatkom Srbije ma brate...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA