Siniša Mali na jubileju povodom 65 godina postojanja Dečjeg kulturnog centra Beograda

Sve što radimo u Beogradu radimo zbog dece, kako bi im obezbedili sigurno i bezbiržno detinjstvo, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali na svečanoj akademiji povodom 65 godina postojanja Dečjeg kulturnog centra Beograd

  • 0

On je, čestitajući jubilej ovoj ustanovi, naveo da je obaveza Grada Beograda bila da obezbedi novac za rekonstrukciju sale koja nosi ime Donke Špiček i dodao da su u njoj zamenjena sedišta, postavljena nova bina i nova rasveta.

– Naša je obaveza da deci vratimo radost, da imaju priliku da koriste obnovljenu salu, da imaju prostor koji je potpuno posvećen njima, ali i da pokušamo da im vratimo one trenutke koje smo mi imali kao deca. Mislim da smo u tome uspeli. Sve što radimo u gradu radimo zbog dece, gradimo nove mostove, ulice, uređujemo fasade, realizujemo nove projekte kao što je „Beograd na vodi”. Sve zbog dece koja treba da ostanu u ovoj zemlji, u ovom gradu, da žive u lepšem i boljem gradu, da svoju sreću ne traže u inostranstvu već da ovde imaju posao i budućnost, ali i da se bave temama koje su svojstvene njihovom uzrastu – naglasio je Mali.

Direktor Dečjeg kulturnog centra Dragan Marić zahvalio je na ukazanom poverenju da bude na čelu te institucije pre tri godine, kada je i obećao da će sa svojim zaposlenima nekadašnjem Domu pionira vratiti stari sjaj.

– Radimo za decu i sa decom što je vrlo odgovoran posao. DKC je zadržao sve aktvnosti koje su postojale i ranije, a neke su i dotate. Zadatak nam je da budemo najbolji – rekao je Marić i dodao da sve to ne bi bilo moguće da nije bilo ljudi iz Grada Beograda i drugih donatora.

Dečji kulturni centar Beogradaij je ustanova kulture čiji je osnivač Gradska uprava Grada Beograda. Osnovan je 1952. godine kao Dom pionira Beograda. Prvobitno se nalazio u Knez Mihailovoj ulici broj 7 sve do 21. aprila 1968. godine, kada je u Takovskoj ulici broj 8 izgrađen novi Dom pionira, gde se i danas nalazi na površini od skoro 4.000 kvadratnih metara.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Osim velikih manifestacija i festivala kao što su Radost Evrope, Fedeho, Demus, Fedemus, Dečje beogradsko proleće, Plesni susreti, DKCB okuplja decu koja učestvuju u visokokvalitetnim programima, studijima i ateljeima odrastajući kroz igru, strvaralaštvo i druženje.

U protekle tri godine, DKCB je zahvaljujući Gradu Beogradu, donatorima i sponzorima obnovio spoljašnjost (krov i fasada), kao i veliki deo unutrašnjeg dela zgrade (drvenarija, velika sala, tehnička oprema, umetnički ateljei i studiji).

Događaju je prisustvovala i vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić, v.d. direktora TOB-a Miodrag Popović i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Jasmina Mitrović Marić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA