Bez drakonskih kazni u Bus Plusu, ko plaća moći će da se vozi

"Glavna ideja je kvalitenija vožnja, pogrešno je tumačenje da će Grad kažnjavati visokim ciframa ulazak na vrata koja nisu predviđena za to", tvrdi Željko Ožegović

  • 3

Najave da će građane ulazak na pogrešna vrata gradskog prevoza koštati i do 75.000 dinara, demantovao je član gradskog veća Željko Ožegović i poručio da je glavna ideja kvalitenija vožnja, a ne kažnjavanje.

- U postupku je ispravljanje nedoumica Odluke o javnom linijskom prevozu, jer neke odredbe nisu dobro definisane, pa je došlo do pogrešnog tumačenja. Juče smo to prošli sa gradonačelnikom, i na jednoj od prvih sednica će to biti rešeno - kazao je Ožegović.

On je pojasnio da je pogrešno tumačenje da će Grad kažnjavati visokim ciframa ulazak na vrata koja nisu predviđena za to.

- Čak sam čitao i neke naslove da zbog ulaska na pogrešna vrata može da se završi i u zatvoru. Molim vas, to su besmislice. Svako ko plaća kartu moći će da se vozi. Da se razumemo, ukoliko putnik nema kartu, kontrolor mu piše mandatnu kaznu. Iznos od 75.000 dinara se nalazi u Zakonu o prekršajima, što izriče sudija za prekršaje, a ne Grad - objasnio je Ožegović.

Mandatna kazna iznosi 2.500 dinara.

(A.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ganfer

    11. jul 2012 | 01:17

    Vozim se vec 5 god za dz ne placam niti cu placati kartu za gradski prevoz IKAD! A tajna je da sam provalio ime poznatog vozaca autobusa i predstavim se kao njegov sin i idemo :)

  • Beograđanka

    10. jul 2012 | 16:07

    Kazniti te koji su tebe i tebi slične doveli do pozicije da pretiš nama , građanima ikakvim kaznama . Dajte narodu mogućnost da radi i zaradi pa će vam i platiti karte za prevoz i to tek onda kad gradski saobraćaj prilagodite potrebama dvomilionskog grada . Ovako sa raspadnutim krntijama bez kočnica koje se svako malo zapale , gaze nedužnu decu po parkovima i bahatim vozačima i kontrolorima , budite srećni što uopšte možete da govorite pa i besmislice. Sramota naša ste vi takvi. Ende.

  • Technology_girl

    10. jul 2012 | 22:11

    U potpunosti se slazem sa prethodnim komentarom bruka i sramota ....Zanima me kako ce izgledati kad ljudi sa koferima budu ulazili na ta prva vrata i onda se provlacili ka sredini busa. Neki mozak je rekao da tako nece biti guzvi i da ce se bolje popunjavati bus. Bravo debilu treba te streljati kod konja !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA