≫ 

Put od Vrčina do Malog Požarevca ubuduće skoro duplo skuplji

Poskupljenja putarine zvanično nije bilo, ali će žitelji ovih i okolnih naselja ipak nadalje izdvajati više novca

  • 4

Nova naplatna stanica "Beograd" smeštena kod Vrčina obradovala je mnoge vozače jer su znatno smanjene gužve na ulasku i izlasku iz prestonice, ali ne i stanovnike lokalnih naselja. Put od Vrčina do Malog Požarevca umesto 60 sad košta 100 dinara.

Na samo 30 metara od naplatne rampe Vrčin su porodične kuće: Razgovarali smo s ljudima koji u njima žive (VIDEO)

- Dosad sam putarinu od Malog Požarevca do Vrčina, što predstavlja potez od nekih 13-14 kilometara, plaćao 60 dinara. Sada, kada je rampa pomerena sa Bubanj potoka do Vrčina, svaki put moram da izdvojim po 100 dinara - rekao je Lazar M. za "Blic".

Poskupljenja putarine zvanično nije bilo, ali će žitelji ovih i okolnih naselja ipak nadalje izdvajati više novca.

Kako kažu iz JP "Putevi Srbije", nije došlo do porasta cene putarine, nego se radi o većoj pređenoj kilometraži.

- U vreme funkcionisanja stare naplatne stanice kod Bubanj potoka, radila je bočna stanica Vrčin, te je putarina mogla da se obračunava do bilo koje druge stanice po ceni kilometra - kažu iz "Puteva Srbije".

Bočna naplatna stanica Vrčin, na kojoj se putarina plaćala 60 dinara, pomeranjem naplatne rampe prestala je da radi.

- Čeona naplatna stanica ne određuje mesto početka ili kraja naplate putarina, već referentna tačka. U slučaju petlje Lasta, koja je poslednja ili prva na ulazu i izlazu iz grada, rastojanje do Malog Požarevca iznosi 28 kilometara, što za cenu putarine od 3,64 dinara po kilometru ukupno iznosi 100 dinara - kažu iz "Puteva Srbije".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    27. april 2017 | 08:13

    Zasto se ne uvede godisnja taksa uz registraciju vozila i vecu zaradu bi imali nego sada a strancima vinjete. A mozete i da ne rade ljudi na rampama nego kao po trznim centrima rampa i automat,gurnes novac podigne se rampa i cao. A ne oni neradnici da imaju plate po 45.000din plus za putne troskove dobijaju od 10.000din pa do 25.000din. Sramota

  • Slučajni čitalac

    27. april 2017 | 08:19

    Pa mogli smo da obracunamo pocetnu tacku i u Subotici pa da se opravdamo i na taj nacin. Matematika din/km je u redu ali ne idu svi iz tog kraja za Beograd,samim tim ukoliko im naplatite cenu do bg-a ,a oni to ne iskoriste u teoriji bi trebalo da traze povracaj neiskoriscenih sredstava od Puteva(citaj da traze razliku u novcu nazrad). No ipak ce i sada ovaj narod da cuti i guta.

  • Kula

    29. april 2017 | 12:03

    3.64din po km...čista laž.Od Vrbasa do Zmajeva ima 7-8km auto puta i kosta 300 dinara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA