3

U znak sećanja na Dan pobede nad fašizmom: "Besmrtni puk" će 9. maja ponovo šetati Beogradom

Šetnja potomaka poginulih u Drugom svetskom ratu u Beogradu će se organizovati drugi put 9. maja, na Dan pobede

Besmrtni puk
Printskrin: Youtube/Ruptly TV

Manifestacija “Besmrtni puk” – šetnja potomaka poginulih u Drugom svetskom ratu – u Beogradu će se organizovati drugi put 9. maja, na Dan pobede.

Više hiljada Mađara na “Maršu živih” u znak sećanja na žrtve holokausta (FOTO)

Kako se navodi u obavestenju organizatora manifestacije, koje je prosledila ruska ambasada, učesnici manifestacije će ponovo izaći na ulice Beograda sa portretima svojih bližnjih.

“Besmrtni puk” Srbije će pokazati sunarodnicima i čitavom svetu lica onih koji se nisu pokorili zlu, lica onih koji su pobedili fašizam! Pozivamo vas da Dan pobede zajedno dočekamo sa svojim junacima u redovima ”Besmrtnog puka”!” ističe se u najavi manifestacije.

Kolona će biti formirana u 10:30 na platou ispred Groblja Oslobodilaca Beograda, a u 11:00 će krenuti pored Vukovog spomenika i preko Bulevara Kralja Aleksandra, prema Narodnoj Skupštini i Starom Dvoru.

Završetak šetnje je planiran u 11:30 na platou ispred Starog Dvora gde će se prisutnim ukratko obratiti organizatori manifestacije. Nakon govora za proslavu Dana pobede, na platou Skupštine Grada Beograda biće priređen koncert uz učešće ruskih i srpskih umetnika.

Organizatori manifestacije su: Medija Centar “Ruski ekspres”, Fondacija za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa i obnovu spomenika kulture “Sveti Aleksandar Nevski”, Srpsko odeljenje Međunarodnog društvenog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Koordinacioni savet udruženja ruskih sunarodnika, Balkanska kozačka vojska i Srpsko odeljenje udruženja bajkera “Noćni vukovi”.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Besmrtni puk, Dan pobede, Drugi svetski rat, Potomci, Šetnja
Popularni komentari
 • M
  Molba

  Zna se ko se nije predo…

 • p
  patlizan

  Svaka cast Srpskom narodu na junastvu.Ali nisu pobedili fasizam, nego svog kralja i Srbiju, a na korist broza i svih ostalih “bratskih narodnosti”.Uneli smo Srbijum u jugosl. ostali nisu nista, a sadas smo mi8 bez drzave a svi ostali je imaju.I tako citav 20-ti vek. Da li smo danas pametniji? Sudeci po jugonostalgicarima, nismo???

 • C
  Crnac

  Besmrtni puk? Prva Proleterska

foto dana

video dana