Stigli delovi za Hram Svetog Save: Posle 7 dana i 2.000 kilometara, mozaik sa likom Hrista Spasitelja stigao na Vračar (FOTO)

Danas, u 12 sati, biće održana svečanost povodom dolaska mozaika, kada će stići dizalice i viljuškari zaduženi za njegov prenos u unutrašnjost Hrama

  • 2

Prvi delovi mozaika za najveću kupolu Hrama Svetog Save u Beogradu, posle sedam dana putovanja i pređenih više od dve hiljade kilometara, jutros su stigli na Vračar.

Fantastični mozaici za Hram Svetog Save stižu iz Moskve u Beograd: Otkrivamo kako će izgledati (VIDEO)

Deset tona mozaika “Vaznesenja Hristovog”, upakovanog u 62 palete, prošlo je, od moskovskog ateljea najvećeg ruskog ikonopisca Nikolaja Muhina, kroz Rusiju, Belorusiju, Poljsku, Slovačku i Mađarsku, da bi krajnje odredište našlo u našoj zemlji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mozaik sa likom Hrista Spasitelja, površine 1.230 kvadratnih metara, prečnika 30 metara i težine 40 tona, u kupolu Hrama ugradiće rusko-srpski tim, a početak radova očekuje se u narednim danima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Posao vredan četiri miliona evra, koji finansira Gaspromnjeft, trebalo bi da bude završen do kraja godine.

Danas, u 12 sati, biće održana svečanost povodom dolaska mozaika, kada će stići dizalice i viljuškari zaduženi za njegov prenos u unutrašnjost Hrama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    3. maj 2017 | 18:17

    Nema "Hrist spasitelj " sa ovim nista , hramove njemu podizu oni sto i sebi " hramove " grade , da ih se ne raskrinka .......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA