Vojkan otvorio vrata kuće za apsolutno sve koji su gladni: Nije sramota biti siromašan, sramota je okretati glavu! (FOTO)

Objektivno gledano možemo da pomognemo pet porodica za sada, a surutke ćemo imati dovoljno za osobe narušenog zdravlja

  • 37

Vojkan Živojinović je poznat našim čitaocima kao čovek koji je putem oglasa tražio ždrebe na poklon, a zazuzvrat nudio proizvode i podmladak životinja sa svoje farme.

Zapamtite dobro domaćina Vojkana: Otišao je iz Beograda na selo, a sad mu fali samo 1 stvar (FOTO)

Vojkan je diplomirani kulturolog novinar, koji je pre četiri godine odlučio da napusti posao u Beogradu i vrati se na svoju dedovinu, podno Kosmaja, a uskoro mu se pridružila i njegova verenica Tatjana Zorić.

Vojkan živi sa 20 pasa lutalica i 17 mačaka: O njemu priča ceo Mladenovac! (FOTO)

Ove divne ljude osim skromnosti i nesebične ljubavi prema životinjama, krasi ogromna humanost.

 O tome najbolje svedoče i Vojkanove sledeće reči:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Poštovani putniče namerniče, ako si umoran, bolestan ili gladan, a ne možeš obezbediti za sebe ili najbliže obrok, svrati na naše domaćinstvo i bićeš dočekan dostojno svakog stvora na zemlji i ispraćen sa razumevanjem i verom da će biti bolje!

Deca ne smeju da nam gladuju, s radošću obaveštavamo dobre ljude da ćemo od sledeće nedelje i u narednom periodu, u skladu sa našim mogućnostima koje su još uvek skromne, deliti ljudima, koji to sebi ne mogu da priušte, kozje mleko, surutku i hleb.

Objektivno gledano možemo da pomognemo pet porodica za sada, a surutke ćemo imati dovoljno za osobe narušenog zdravlja.

Starim i nemoćnim licima potrudićemo se da hranu donesemo na adresu. I nama je neko možda nekada pomogao, tako da nije sramota nemati, sramota je okretati glavu!

Milion puta sam hteo da odustanem i sve ostavim, iskušenja su me kidala na sve strane, nekada sam posrtao, ali sam bar uvek pokušavao da se uspravim.

Za ovu našu farmu i celu ideju dugujem i Bogu i narodu, a najviše dobrim prijateljima, zato želim da vratim i preko svojih mogućnosti ljudima kojima je pomoć potrebna!

Ako neko želi da se priključi akcijama, neka se javi ili ako imate ili poznajete nekoga ko je na rubu egzistencije, molim vas pišite mi i nema razloga da se pravi spektakularnost od ovoga, molim vas tiho i dostojanstveno. 

S poštovanjem Vojkan i Tanja!"

Privatna arhiva Privatna arhiva

Ekipa Telegrafa je ranije posetila ovu mini-farmu u Koraćici i uverili smo se u dobre namere ovih mladih ljudi. Iako Vojkan ne želi medijski da se eksponira, ovaj njegov gest i te kako zaslužuje da bude naša najvažnija tema.

Koliko su Vojkan i Tanja vredni i humani najbolje govori činjenica da osim koza, ovaca, koka, magarca, i  još bezbroj životinja koje gaje, udomljavaju sve napuštene životinje i trude se da im pronađu adekvatan smeštaj.

Foto:  Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Oni prave i kozji sir s tartufima i brojne delicije od kozjeg mleka koje možete pronaći na njihovoj farmi.

Svi ljudi dobre volje treba da se ugledaju na Vojkana i Tanju i pomognu koliko su u mogućnosti, jer kako Vojkan reče - nije sramota biti siromašan, sramota je okretati glavu!

Daljinac baner

(Jovana Jovanović Kulaš/j.kulas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogiii

    8. maj 2017 | 13:12

    Bog vas blagoslovio dobri ljudi!

  • Pomozimo mesancima

    8. maj 2017 | 14:27

    Dragi Vojkane I Tanja, U moru svakodnevno crnih vesti, u moru mediokriteta, kulturnog ponizavanja, I brisanja dostojanstva, tekst o vasoj ideji ulepsao je dan. Hvala vam sto to radite na krajnje dostojanstven nacin, kao sto I sami kazete. Hvala vam sto postojite, I sto ljudima cinite onda kada im je najteze. Neka vam se sve vrati kroz beskrajnu srecu, ljubav, zdravlje I osmeh.

  • Radovan

    8. maj 2017 | 13:10

    Neka Vam Bog podari zdravlje, ljubav, sreću, i milost Njegovu, dobri ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA