Beograd postaje prava svetska metropola: Uskoro više od 1.000 javnih bicikala na 150 mesta u gradu!

Predivna vest oduševila je žitelje prestonice, i sve one koji rado posećuju Beograd. Uskoro će glavni grad imati javne bicikle, i to na svakom koraku! Evo o čemu je reč

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je najavio danas da bi Skupština grada na sednici naredne sedmice trebalo da donese odluku o raspisivanju konkursa za javne bicikle i da će građani moći da koriste više od 1.000 javnih bicikala na 150 mesta u gradu.

Proradio lift za bicikliste na Brankovom mostu: U vožnji će vam društvo praviti i čuvar

Zalepite ovaj gedžet na bilo koju stvar i više je nikada nećete izgubiti ili zaboraviti (VIDEO)

- Biciklisti su jedan od naših prioriteta, nama stoji u planu da ove i sledeće goidne uredimo 120 km novih staza za bicikliste. Parking servis već na nekoliko svojih parkinga ima javne bicikle koje može da koristi - kada dođete kolima parkirate, uzmete bicikl parking servisa i vozite po gradu - naveo je Mali.

On je kazao novinarima da je pripremljena sva dokumentacija za raspisivanje konkursa za javne bicikle.

- Beograd traži partnera da na 150 mesta zajedno organizaujemo više od 1.000 javnih bicikala, po uzoru na druge velike gradove sveta - rekao je gradonačelnik.

On je objasnio da će građani moći da ostave svoj automobil, uzmu karticu i bicikl i vrate ga posle na bilo koje drugo od tih 150 mesta u gradu.

- Ukoliko skupština usvoji tu odluku sledeće nedelje, idemo nakon toga odmah na objavu konkursa koji završavamo do kraja godine i sledeće godine imaćemo 150 parkinga i mesta za više od 1.000 bicikala. Tako će naš grad naterati građane da umesto kolima dođu na posao biciklom.

Pogledajte kako izgledaju ulice Beograda sa Gugl strit "vjua":

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA