Siniša Mali: Vrtić u Altini biće gotov u aprilu sledeće godine (FOTO)

Mali se nada da će se kroz povećane kvote u vrtićima povećati i broj mesta za 1.400, a kroz mrežu osnovnih škola i sređivanja prostora u osnovnim školama, otvoriće se 1.200 novih mesta za par meseci

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je obišao radove na izgradnji novog vrtića u zemunskom naselju Altini i naveo da će koštati 650.000 evra, predviđen je za 200 mališana, a radovi će biti završeni u aprilu sledeće godine.

Slađa Delibašić kuću od 400.000 evra pretvorila u vrtić, pogledajte kakvo čudo je napravila! (VIDEO)

Gradonacelnik je izjavio da je inicijativa da se privatni vrtići uključe u sistem refundacije rezultirala time da "imamo skoro 9.700 novih mesta za mališane samo u prethodne tri godine u privatnim vrtićima".

Mali se nada da će se kroz povećane kvote u vrtićima povećati i broj mesta za 1.400, a kroz mrežu osnovnih škola i sređivanja prostora u osnovnim školama, otvoriće se 1.200 novih mesta za par meseci.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Očekujemo da će privatni vrtići otvoriti još 2.000 do 3.000 novih mesta - naveo je Mali i dodao da je to najbolji rezultat u poslednjih nekoliko godina u smislu najmanjeg broja nedostajućih mesta u vrtićima.

Kako kaže, nastaviće sa pružanjem podrške privatnim vrtićima, ali, takođe, "i mi ćemo sami tražiti nove lokacije za naše vrtiće".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA