Futuristički izgled nove autobuske stanice koja će biti kod buvljaka za 2 godine (FOTO)

Prošle godine otvorena je železnička stanica Prokop nakon četrdeset godina, a i ovo je projekat koji građani Beograda čekaju decenijama tako da će dva najvažnija infrastrukturna saobraćajna projekta biti stavljeni u funkciju

  • 11

Gradonačelnik Siniša Mali potpisao je danas sa direktorom Beogradske autobuske stanice a.d. Beograd – BAS Anđelkom Mučibabićem Ugovor o zajedničkoj izgradnji objekta autobuske stanice u Bloku 42.

Prvi put u istoriji: Nabavljeni školski autobusi za prevoz dece u Beogradu (FOTO)

Prema rečima Siniše Malog, ovo je poslednji papirološki korak koji je bilo neophodno završiti kako bi se krenulo u realizaciju jedne od najvažnijih investicija za Beograd.

- Na ovaj način ispunjavamo obećanje koje smo dali, a to je da ćemo centar grada rasteretiti od teretnog saobraćaja jer u ovom trenutku ima oko 1.200 raznih autobusa koji ulaze u centar grada i dolaze na postojeću autobusku stanicu.

- Radovi kreću do kraja godine i za dve godine Beograd će imati novu autobusku stanicu koja će biti novi simbol grada, kao i projekat i investicija na koje ćemo biti ponosni – rekao je Mali dodajući da će sa ovom stanicom Blok 42 postati novi centar Novog Beograda.

Foto: Promo Foto: Promo

On je podsetio da je prošle godine otvorena železnička stanica Prokop nakon četrdeset godina, a i ovo je projekat koji građani Beograda čekaju decenijama tako da će dva najvažnija infrastrukturna saobraćajna projekta biti stavljeni u funkciju.

- Ova autobuska stanica prostiraće se na 13.000 kvadrata. Beograd ulaže zemljište, a Beogradska autobuska stanica a.d. Beograd oko 25 miliona evra, kolika je vrednost radova.

- Ovo će biti jedinstvena stanica u Evropi, samo još u Lisabonu postoji takva, a ona podrazumeva i međugradski, međumesni, međunarodni i turistički saobraćaj – rekao je Mali, koji je zahvalio timu Beogradske autobuske stanice i dodao da očekuje da će projekat biti realizovan na pravi način.

Foto: Promo Foto: Promo

Gradonačelnik je pojasnio da železnička stanica Prokop funkcioniše u punom kapacitetu, ali joj nedostaje stanična zgrada.

Foto: Promo Foto: Promo

– Postojeća glavna železnička stanica je napravljena još 1884. godine i ona nam je uslov za drugu fazu projekta "Beograd na vodi". Mi ćemo do kraja naredne godine početi da izmeštamo prugu, a na osnovu ugovora sa Emiratima, rok je kraj 2019. godine – rekao je Mali i dodao da će postojeća železnička stanica biti pretvorena u mesto za javna događanja, a šta će tačno biti, Beograđani će o tome odlučiti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    4. jul 2017 | 12:36

    Pa zar vam nije daleko? U NS stanica sagradjena ali ne radi jer je daleko od bulevara,cak 700 metara.

  • Atp Vojvodina

    4. jul 2017 | 12:34

    NS vec ima takvu stanicu ali zbog kriminalno politickih mocnika sluzi da raste korov u njoj.

  • Nanoslav

    4. jul 2017 | 12:58

    Koliko se gradi ovaj Prokop? 30 godina. Svakih 3 godine nas zamlacujete pricama o futuristickom izgledu. Gluposti,to sranje nece proraditi nikada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA